Srna gurnula dječaka u Dravu, spasile ga djevojčice: "I ja sam pala u vodu"

Screenshot: RTL

SRNA je u bijegu od psa naletjela na dječaka koji je pao u hladnu Dravu u Svibovcu Podravskom. Šetnja nasipom hidroelektrane Varaždin umalo je završila kobno za 13-godišnjaka. Tamo je bio s prijateljicom kad je na njega naletjela ni manje ni više nego srna koja ga je srušila u hladnu Dravu.

Dječaka su od utapanja danas spasile dvije hrabre sestre Lea i Lana, koje su u ovoj situaciji ostale pribrane i nazvale policiju.

"Ja sam se šetala s njim i onda je došao jedan pas, njemački ovčar, naganjao je srnu i onda se srna okrenula i bacila ga je u vodu. On je pao u vodu i rekao mi je neka pomognem da se boji i ja sam mu htjela pomoći i isto sam se poskliznula i pala u vodu", rekla je Lana Bunić iz Sračinca za RTL.

"Pozvala sam policiju jer mu nisam mogla pomoći"

Lana je pomoću konopa izišla iz vode, ali Filip nije mogao, ostao se držati za njega. Pozvala je u pomoć sestru Leu.

"Ja sam bila tu doma s prijateljicom i onda me sestra zvala da dođem pomoći zato jer se prijatelj utapa. Onda sam ja došla biciklom do tamo. Popela sam se gore, uzela stvari i došla do njih, probala sam pomoći prijatelju, ali nisam mogla jer bi pala unutra i onda sam pozvala policiju jer mu nismo mogli pomoći, a nikog nije bilo blizu", rekla je Lea Bunić.

Policija je, kažu, stigla za 8 minuta i spasila ih. Filip je odvezen u bolnicu gdje je ubrzo došla i njegova majka. Filip, koji je bio pothlađen, pušten je kući. Oporavlja se, ali je preplašen.

"Vesela sam na curice da su se snašle i pozvale. Filip je dobro, odmara, grijemo ga još malo. Policija je rekla da je upao u kanal i da je samo pothlađen", rekla je Filipova majka Valentina Hrlec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.