Srbi: U Beogradu uhićen hrvatski špijun. MVEP: Ne znamo da se to uopće dogodilo

Ilustracija: Borislav Zdrinja/ATA Images/PIXSELL

Rano jutros na području grada Beograda, BIA (srpska SOA, op.a.) provela je kontraobavještajnu operaciju i uhitila hrvatskog špijuna, tvrdi srpski list Večernje novosti, inače blizak vlasti Aleksandra Vučića. 

Kako list navodi, akcija je rezultat višemjesečnog operativnog rada BIA-e i "nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog djelovanja hrvatske obavještajno-sigurnosne službe SOA-e".

MVEP: Nemamo nikakvih saznanja da se to uistinu dogodilo

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nema saznanja da se uhićenje "hrvatskog špijuna" uistinu dogodilo. 

"Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj uistinu dogodio", rečeno je iz MVEP-a na upit Hine o tvrdnjama srpskih medija. 

"Ovo je poruka Hrvatskoj"

Bivši voditelj operacija SOA-e Ante Letica u Studiju 4 HRT-a komentirao je slučaj.

"Kad imate nekoga špijuna na svom teritoriju, onda je njegovo uhićenje i njegovo procesuiranje zadnji korak u toj borbi protiv obavještajne djelatnosti stranih službi na vašem teritoriju. To je zadnji korak i njemu se pribjegava ili kada se više ništa ne može ili kada želite poslati poruku nekoj vladi, nekoj državi itd. U ovom slučaju, mislim da je ovo jedna poruka Hrvatskoj, jedna poruka i o Vučiću, o njegovoj snazi i o njegovoj navodnoj veličini i vidjet ćemo kako će to završiti još do kraja", rekao je Letica.

Navodno uhićenje dan nakon što je Vučić primio srpskog odvjetnika koji je bio u hrvatskom zatvoru zbog četnikovanja

Navodno uhićenje događa se dan nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog 31 objave na njegovom Facebook profilu koje se povezuju s četničkim pokretom i ratnim zločinima, među kojima je i snimka na kojoj pjeva pjesme srpskog pročetničkog pjevača Baje Malog Knindže. Ili u Vučićevoj verziji - "proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je Srbin". 

>> Srbin nakon zatvora u Hrvatskoj: Tako krvave oči kao kod sutkinje nikad nisam vidio

"Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno", napisao je Vučić u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine. 

Srpski mediji prenose i kako je srpska policija u nedjelju navečer na granici privela hrvatsku pjevačicu Severinu zbog "spornih izjava" u medijima. Nakon višesatnog zadržavanja na granici navodno je puštena da uđe u Srbiju, no sama je odlučila vratiti se u Hrvatsku. 

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.