Stier: Potvrđena je potpora HDZ-u kao vodećoj stranci

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Novoizabrani HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier izjavio je večeras, nakon objave neslužbenih rezultata po kojima je HDZ osvojio šest mandata, da se ponovno potvrdila potpora HDZ-u kao vodećoj stranci u Hrvatskoj.

Jako smo zadovoljni, ostvarili smo ono što smo obećali, a to je bolji rezultat nego prije pet godina, na prošlim europskim izborima i uvjerljiva pobjeda, rekao je Stier.

"Ponovno se potvrdila potpora HDZ-u, vodeća smo stranka"

HDZ je osvojio šest od 12 mandata koliko ih u EP ima Hrvatska. 

"Nakon velike pobjede na parlamentarnim izborima, gdje je izlaznost bila izrazito velika, sada je ona bila objektivno mala, ali potpora HDZ-u se ponovno potvrdila, da je vodeća stranka u Hrvatskoj i jedna od rijetkih stranaka desnog centra u Europi koja može računati na pola mandata", rekao je Stier.

"Vrlo sam zadovoljan što sam izabran u EU parlament"

Stier je "vrlo zadovoljan" jer je izabran u EP u kojem će mu, rekao je, fokus biti na promociji "jedne demokratske politike, jedne vizije demokršćanske Europe".

"Europe solidarnosti koja će, kada dođe rasprava o europskom proračunu, gdje će biti tenzija između onih nešto bogatijih, koji bi željeli da se sredstva fokusiraju isključivo na neke projekte koji njima odgovaraju i zemlje poput Hrvatske, koje još moraju loviti korak s tim najrazvijenijima, i kojima je bitno da ostane snažna kohezijska  politika, da bude doista tako", objasnio je.

"Radit ću na tome da se BiH što prije pridruži EU"

Radit će, dodao je, i na tome da se BiH što prije pridruži Hrvatskoj u Europskoj uniji.

"Jasno da se to neće dogoditi preko noći i jasno da to mora biti BiH u kojoj će se poštivati prava hrvatskog naroda, dakle koncept države triju ravnopravnih konstitutivnih naroda. I općenito, želimo europeizaciju našeg jugoistočnog susjedstva jer time i mi sebi osiguravamo bolju poziciju", istaknuo je.

> REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

> LIVE IZ SVIH STOŽERA

> SVE VIJESTI O EU IZBORIMA PRATITE OVDJE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.