Stižu nove vrućine. Temperature će ići i do 34 stupnja

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Nakon što je ovaj tjedan obilježilo svježije i podnošljivo vrijeme, na vidiku su nove vrućine.

Danas je nakon svježeg jutra temperatura bila od 21 do 26 stupnjeva. Sutra će biti pretežno sunčano i danju toplije, no ujutro još ne toliko.

Temperature do 34 stupnja

Od subote porast i jutarnje i dnevne temperature te će kraj ovog i prvi dio novog tjedna obilježiti vrućina. Mjestimice će u nedjelju i ponedjeljak te prema sredini tjedna biti povećana vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom. Njih u te dane može biti samo ponegdje na sjevernom Jadranu, izvještava HRT.

I na moru pritom vruće uz obilje sunca svaki dan. Vjetar uglavnom neće biti jak, smjer će mu u prvoj polovini tjedna biti prevladavajuće sjeverozapadni, u dane vikenda jugoistočni, a u petak, nakon jutarnje slabe do umjerene bure, jugozapadni.

Sunčano i vruće

Temperatura će sutra porasti do vrijednosti između 28 i 30 stupnjeva, a ponegdje će puhati umjeren jugoistočni i istočni vjetar. 

Idućih dana većinom sunčano i vruće, mjestimice s umjerenim jugozapadnjakom. Samo rijetko može biti pokojeg pljuska u popodnevnim satima, osobito u nedjelju i ponedjeljak kada vjerojatnost za mjestimičnu kišu postoji i na sjevernom Jadranu.

Na moru će puhati jugozapadni i jugoistočni vjetar, početkom tjedna sjeverozapadni, a najviša će temperatura uz prevladavajuće sunčano vrijeme biti viša od 30 stupnjeva, ponegdje i do 34 stupnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.