Stiže promjena vremena, izdana upozorenja

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sutra će biti oblačnije, uz jugo. Jutro će biti toplije, a kiše će biti većinom na zapadu. Ponegdje će biti i obilna, praćena grmljavinom. Lokalno su moguće bujične poplave i olujno nevrijeme.

U uglavnom svježiji četvrtak kiša će biti još češća, u većini krajeva i obilnija, pa prognostičari DHMZ-a već najavljuju narančasto upozorenje – drugo od tri moguća stupnja - zbog još veće opasnosti od bujičnih poplava, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Ograničenja u prometu bit će i zbog lokalno jake, pa i olujne bure na sjevernom dijelu Jadrana te juga na južnom.

Česte kiše bit će i u većinom još hladniji te razmjerno vjetroviti petak, a tijekom mirnijeg i manje svježeg vikenda još su samo ponegdje mogući pljuskovi, uglavnom u subotu, prognozira za HRT Tomislav Kozarić.

Srijeda sve nestabilnija

U srijedu na istoku Hrvatske naoblačenje, mjestimice već i malo kiše, ponajprije u zapadnoj Slavoniji. Uz oblake i ponegdje umjeren jugoistočnjak, temperatura zraka bit će malo viša nego u utorak.

U središnjoj Hrvatskoj povremena kiša, najprije u najzapadnijim krajevima gdje će mjestimice biti i obilnija. Jugozapadni i južni, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutro toplije nego početkom tjedna, a najviša temperatura od 16 do 21°C. 

Na zapadu zemlje pretežno oblačno i kišovito, uz grmljavinu. Mjestimice obilna oborina, osobito u Gorskome kotaru i na riječkom području gdje su moguće i bujične poplave. Vjetar umjeren do jak jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i jugo te umjereno valovito i valovito more. U noći bura. Temperatura većinom od 16 do 21°C, u gorskoj Hrvatskoj ujutro niža.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još u srijedu uglavnom suho i promjenljivo oblačno. Vjerojatnost kiše raste prema kraju dana. Jugo u jačanju na umjereno i jako, a more na umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 13°C u unutrašnjosti do 18°C na otocima, a najviša dnevna oko 22°C.

Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano, a jače naoblačenje s oborinom tek u noći na četvrtak. Sredinom dana zapuhat će umjereno jugo i postupno jačati. Najviša temperatura zraka oko 23°C.

I dalje kiša česta, lokalno i obilna, bura

Idući dani u unutrašnjosti većinom oblačni, četvrtak i petak i kišoviti. Oborina često obilnija, osobito u Gorskome kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U subotu uglavnom prestanak kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, sjeverni i sjeverozapadni. Danju osjetno svježije nego u srijedu.

I na Jadranu povremeno kiša, mjestimice i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom te lokalno obilnom oborinom, osobito u četvrtak. Od petka i sunčana razdoblja, a u subotu na sjeveru prestanak kiše. Puhat će umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji jugo u slabljenju i okretanju na buru. Temperatura u blagom padu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.