Prava promjena vremena tek stiže. Temperature jako padaju, u Alpama i metar snijega

Nakon jučerašnje promjene vremena i velikog nevremena u Dalmaciji koje je potopilo ulice i čupalo stabla, danas se vrijeme smirilo, no to neće potrajati.

Naime, meteorolozi već za četvrtak u drugom dijelu dana najavljuju još veću promjenu vremena koja će nam donijeti pravu jesen. 

Kako piše Istramet, nakon kratkotrajnog smirivanja vremena, već u četvrtak stiže nam novo pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Promjena će kulminirati u petak s naglim padom temperature zraka.

U Alpama se najavljuje i metar snijega

Zahladnjenje će najizraženije biti u gorju, u Alpama će tako ljetne temperature naglo zamijeniti prava zima. U višim dijelovima mogao bi pasti i metar snijega, a obilan snijeg očekuje i slovensku Kredaricu.

Temperature zraka na 850 hPa (oko 1500 metara nadmorske visine) mogle bi se sniziti na 0°C i na Dinaridima, što znači kako su pahulje izgledne i na tom području. Prve pahulje vjerojatno će zalepršati na Velebitu, a modeli su posebno izdašni za crnogorske planine.

Nakon turbulentnog kraja tjedna modeli su jutros povoljni za vikend, stoga nas prema svemu sudeći očekuje sunčanije vrijeme uz temperature zraka primjerene jeseni.

Drastičan pad temperatura

Prema sadašnjim prognozama, temperatura će u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu pasti na 9 stupnjeva, a primjerice u Ogulinu tek 7 stupnjeva. Na Zavižanu se očekuje tek koji stupanj iznad nule. U Dalmaciji će ipak biti ugodnije pa će se tako u Splitu najniža temperatura kretati oko 13 stupnjeva. 

Napomenimo da se u petak očekuje i prvi ovogodišnji mraz. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.