Stvarni šef DP-a o Bartulici i kriminalcu: To je organizirao Bujanec

Foto: FaH

Stvarni šef Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je Bartulicu koji je izbornu noć napustio u Ferrariju koji je vozio, kako smo jučer otkrili, Ivko Marić, kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva.

Podsjetimo, prvo su Index Istrage otkrile kako je Bartulica kupio kuću na otoku Prviću, za što je digao kredit od 270 tisuća eura, a kako je već imao jedan kredit u istom iznosu, mjesečna rata za kredit iznosila mu je gotovo koliko i primanja. Tada je, kako bi se opravdao, rekao kako mu majka plaća životne troškove. A onda je došla izborna noć, Ferrari i kriminalac za volanom.

Radić: To je organizirao Bujanec

"Prema mojim informacijama, te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja", kaže Radić.

"Apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno što se Stjepo Bartulica našao u društvu u kojem se našao u izbornoj noći i vozio u Ferrariju. Iako je meni objašnjeno da ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi, ova situacija se ne može braniti i vrh DP-a je u tom smislu jedinstven", rekao je Jutarnjem listu Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a na temu vožnje njihovog novoizabranog eurozastupnika Stjepe Bartulice u Ferrariju i s ljudima s policijskim dosjeima i presudama za ozbiljna kaznena djela.

Penava osudio Bartuličino ponašanje

Podsjetimo, danas je Ivan Penava, predsjednik DP-a, jasno i nedvosmisleno osudio Bartuličino ponašanje te istaknuo kako od njega očekuje javnu ispriku. Odgovarajući na pitanje novinarke Z1 televizije na koga je konkretno mislio kada je govorio o tome da ih netko možda namjerno sabotira, predsjednik DP-a je rekao:

"Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini... Tako da pozdravite ekipu!" rekao je Penava, piše Jutarnji list, očito aludirajući da iza svega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, a ostalo je u zraku misli li i na zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Marija Radića, koji je rado viđen gost u Bujančevoj emisiji.

"Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici. Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja", istaknuo je Radić za Jutarnji.

Radić: Nisam pričao s Bartulicom

S Bartulicom, veli, nije uspio razgovarati.

"Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No to, naravno, nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje", poručio je Radić.

Aferu Bartulica otkrio je Index. Index otkriva i ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.