Vještak: Glupost je dovela do tragedije. Gledatelji moraju biti svjesni opasnosti

Foto: Petar Glebov /PIXSELL

Sudski vještak za promet Goran Husinec za Index je komentirao nesreću na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu koja se dogodila oko 22 sata.

Mladić u dobi od 23 godine je Mercedesom na neslužbenom car meetu naletio na tri pješaka i auto u kojem su nakon udara ozlijeđene još dvije osobe. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u medicinskim ustanovama u Zagrebu, a 23-godišnjak je pod nadzorom policije. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Husinec kaže da nije upoznat s održavanjem car meetova u Buzinu. Navodi da je znao da se takvi meetovi održavaju po Zagrebu, ali da nije znao gdje su lokacije. Pitali smo prometnog stručnjaka je li inače policija prisutna na takvim događajima.

 

"Policija inače bude na takvim događajima, ali čini se da je taj meet bio organiziran bez obavještavanja policije. Mislim da taj car meet nije bio najavljen jer organizatori takvih okupljanja izbjegavaju obavještavati policiju jer onda ne mogu paliti gume i voziti se na način koji nije sukladan zakonu. Ako se drže zakona, onda taj meet više nije interesantan ni gledateljima ni vozačima", komentirao je Husinec za Index.

"Gledatelji moraju biti svjesni da vrlo lako može doći do ovakve situacije"

Pitali smo sudskog vještaka je li parkiralište trgovačkog centra prikladno za održavanje car meetova.

"Organizatorima ovog meeta je parkiralište prikladno jer ono je mjesto gdje tijekom noćnih sati nema slučajnih prolaznika. No, trebalo bi voditi računa o tome i paziti da se takve stvari ne događaju. Gledatelji bi morali biti svjesni da, kada izuzetno snažni automobili prolaze pored njih, s tendencijom naglih ubrzavanja i paljenja guma, vrlo lako može doći do ovakve situacije.

@_fk.s_ Car meet Supernova Buzin🔥💸 #carmeet #amg #audi #bmw #e36 #e34 #ttrs #gts #balkan #zagreb ♬ original sound - ☽

Više se čudim gledateljima nego vozaču jer gledatelji su bili svjesni da on namjerno pokušava proklizavati automobilom. Na snimci se vidi da on već ulaskom u rotor pali gume. Oni koji su bili blizu morali su biti svjesni da se kod takvih auta i očigledno neiskusnih vozača tako nešto može dogoditi.

Nastala je teška situacija iz takve gluposti... Gledatelji moraju znati da se tu ne radi o profesionalnim kaskaderima i organiziranom te prijavljenom skupu gdje redari paze na njihovu sigurnost. Sigurnost gledatelja je prepuštena njima samima, moraju paziti na sebe, a ne da sigurnost svog života prepuštaju nekim neiskusnim vozačima kojima se, nažalost, iz nehata dogodi takva stvar", rekao je sudski vještak za Index.

 

Husinec kaže da ovakve nesreće ne pamti u Hrvatskoj. "Bilo je manjih nesreća na takvim meetovima, ali ne teških. Na YouTubeu se može vidjeti da se nesreće često dešavaju na takvim događajima, pogotovo u azijskim zemljama. Na njihovim meetovima to se događa često", dodao je Husinec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.