Svjedok iz Ploča: Ubojica mi je rekao "ti se makni, ovo nema veze s tobom"

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

DVOSTRUKO ubojstvo dogodilo se danas u Pločama. Na različitim lokacijama ubijene su dvije muške osobe, a napadač je ubrzo uhićen u Opuzenu. "Između 7:40 i 8:15 čula su se, po meni, četiri pucnja. Vjerojatno iz vatrenog oružja. Istrčao sam na balkon i ugledao tijelo kako leži na pločniku", rekao je Pločanin Joško Štrbić za RTL.

"Znao je, otprilike, kuda mali ide i u školu i ubio ga, s četiri hica iz puške... Jesam, čuo sam. Tu je meni dolje brod, baš sam bio kraj broda", kazao je Gojko Despalatović. Nakon što je ubijen 16-godišnjak, ubojica je ubrzo ubio i 52-godišnjeg brata. RTL navodi kako je jedan svjedok zbog šoka završio na Hitnoj pomoći, a njemu je ubojica rekao: "Ti se makni, ovo nema veze s tobom."

Ubijeni muškarac bio je poznat po svojim kolicima

Ubijeni muškarac, bivši branitelj, bio je, kažu Pločani, omiljen u mjestu. "Jako dobar čovjek kojega sam sretao svako jutro u 5 sati kad bih se probudio, ispod balkona je prolazio sa svojim poznatim kolicima", opisao je Jordan Jelčić. "Ploče ostaju bez jednoga dobroga duha. Meni je teško jer sam s njim bio dobar", dodao je Željko Trampa.

Ubojica je pola sata kasnije uhićen na benzinskoj crpki u Opuzenu. U rukama je, piše RTL, imao automatsku pušku. "Jako nam je teško, tužni smo, tužni smo do bola. Svi smo u šoku. Ne možemo vjerovati da nam se ovo događa u našoj sredini", kazala je ravnateljica Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama Ina Žderić.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.