Tadić i Rožić napustili HSP radi političke trgovine

SABORSKI zastupnici Hrvatske stranke prava Tonči Tadić i Miroslav Rožić danas su dali ostavke na članstvo u HSP-u, a kao razlog naveli su kako nemaju više entuzijazma potrebnog za bavljenje politikom u toj stranci, kao i političkog trgovanja HSP-a. Predsjednik stranke prava, Anto Đapić, kaže da je šokiran.

"Nemamo više entuzijazam potreban za bavljenje politikom u HSP-u te stoga podnosimo ostavku na članstvo u stranci", stoji u priopćenju koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.

Kažu kako ima više razloga za odlazak, no da s njima ne žele opterećivati stranku ni javnost. Pogotovo ne žele, ni sada ni inače, bilo kakvom javnom polemikom o HSP-u naštetiti toj stranci u koju su uložili punih 12 godina rada i za koju ih vežu brojne uspomene i prijateljstva.

"Mijenjanje stavova iz tjedan u tjedan, zbog političke trgovine"

"Ne želimo djelovati u stranci u kojoj su stranačka stajališta promjenljiva od tjedna do tjedna radi tzv. višeg stranačkog interesa, a zapravo radi političke trgovine i obećanja o dolasku na vlast poslije izbora", stoji u priopćenju.

Ne žele biti u stranci u kojoj je važnije tko će biti na kojoj dužnosti u državnoj ili lokalnoj vlasti negoli što će dotični na toj dužnosti zapravo raditi, ističu Rožić i Tadić, te dodaju kako ujedno nemaju nikakva jamstva da se to neće ponavljati i ubuduće tj. nakon predstojećih izbora za Hrvatski sabor.

"Stoga unatoč sigurnoj budućnosti u HSP-u, ipak smatramo da punu slobodu djelovanja u javnom interesu možemo ostvariti jedino izvan HSP-a. Činom ostavke stavljamo točku na svojih 12 godina djelovanja u HSP-u, a članovima HSP-a želimo svako dobro u političkom radu", stoji na kraju priopćenja koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.

Đapić u šoku

Predsjednik HSP-a Anto Đapić kazao je novinarima u Saboru danas kako ni Rožić, niti Tadić nisu s njim razgovarali o podnošenju ostavke. Tadić ga je čak, kaže, sinoć telefonom zvao na razgovor, ali se Đapić zbog obveza nije mogao naći s njim. Tadić mu tom prilikom ničim nije nagovijestio da će podnijeti ostavku, kaže predsjednik HSP-a.

"Iznenađen sam. Stranka nije uzdrmana, ali sam iznenađen, jer je riječ o dvojici visokih stranačkih dužnosnika, potpredsjedniku stranke i članu Predsjedništva, koji su dosta napravili i pridonijeli stranci, ali im je HSP na svemu tome uzvratio. Žao mi je zbog načina na koji su otišli", kazao je Đapić.

A.B.
Foto: Index, Sabor.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.