Tajno golf naselje: Iznad Dubrovnika gradit će se čak 678 objekata!

U SKLOPU golf igrališta iznad Dubrovnika gradit će se čak dva hotela od čega jedan sa 120, a drugi sa 250 soba. Predviđena je i gradnja bazena, restorana i  barova kao i izgradnja čak 268 vila te 408 apartmanskih jedinica!

Apartmanizacija Srđa

Da se gradi čak 678 objekata na 27 hektara potvrdio je u dnevniku Novi list Krešimir Macan glasnogovornik zagrebačke tvrtke Razvoj golf, koja je investitor i vodi pripremne poslove u tom golemom ulaganju vrijednom 6,5 milijarda kuna. Planeri su na platou Srđa, priznao je Macan, zamislili i gradnju amfiteatra za koncerte, opere i dramske izvedbe kao javni prostor dostupan svim posjetiteljima GPD-a. Nadalje, predviđena je i gradnja konjičkog kluba najviše klase s 80-ak staja, centrom za dresuru, konjičkim stadionom i igralištem za polo.

No, činjenica je da se Dubrovčani dugo opiru projektu golfa na Srđu, jer se već odavno govori kako se iza izgradnje 18 golf rupa krije ništa drugo nego "apartmanizacija" Srđa, što se do sada opovrgavalo.

"Sve je prema zakonu"

"Radimo prema zakonom propisanoj proceduri, a kako bi projekt približili Dubrovčanima i drugim zainteresiranima izradit ćemo i detaljni maketni prikaz budućeg izgleda GPD-a na Srđu", rekao je Macan za Novi list.

Nevladina udruga "Grad" ogorčena je takvim najavama kao i činjenicom da se projekt golf igrališta već godinama vodi netransparentno pa se o najavama gradnje više stotina objekata može pročitati samo u medijima.

Dubrovčani znaju što se gradi samo ako čitaju novine

"Držimo da je nužno raspisivanje natječaja za urbanističko rješenje budućeg uređenja platoa Srđa, s obzirom na činjenicu da to područje spada u kapitalne gradske projekte. Kao organizirani građani ne želimo slušati investitorska objašnjenja o Srđu", rekla je za Novi list Branka Franičević predsjednica Udruge "Grad" dodajući da prije svega žele izradu nezavisne Studije o utjecaju na okoliš, a ne vjeruju više u tzv. nezavisne studije koje naručuje i plaća investitor.

U gradskom Odjelu za urbanizam ističu kako će prijedlog spomenutog plana uređenja Srđa na javni uvid u drugoj polovici kolovoza, napominje se u Novom listu, a to će biti prigoda da Dubrovčani doista razriješe niz dvojba koje sobom donosi moguća gradnja GPD-a s pratećim sadržajima, što god to značilo.

Vlahušiću golf bio adut pa odustao i ušutio

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić održavanje referenduma o mogućoj gradnji na platou Srđa prošle godine je javno označavao jednim od aduta svoje predizborne kampanje, no od kada je naslijedio Dubravku Šuicu obećani referendum naveliko zaobilazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.