Taksist u Zagrebu ukrao mobitel mušterije i naručio 2 vožnje za 185 eura

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Protiv jednog zagrebačkog taksista ovih je dana podignuta optužnica jer je svoju mušteriju oštetio za 185.26 eura. Tereti ga se da je uzeo mobitel koji je mušterija ostavila u autu i naručio dvije vožnje, koje je on zatim prihvatio i odvozio.

Optužnica navodi da je taksist radio za jednu firmu koja je ugovorni partner Bolta te je vožnje prihvaćao preko njihove aplikacije. Nakon što je svoju mušteriju odveo na traženu adresu, taksist je primijetio da je za muškarcem ostao mobitel, no umjesto da ga vrati, naručio je najprije jednu vožnju.

S obzirom na to da su u aplikaciji Bolt na mobitelu mušterije ostali zabilježeni podatci kreditne kartice, taksist je uspio naručiti i odvoziti vožnju te cijeli iznos naplatiti na račun mušterije. Nakon što mu je prva vožnja pošla za rukom, naručio je i odvozio još jednu vožnju.

Tužiteljstvo traži šest mjeseci uvjetnog zatvora

Oštećeni je muškarac tek sljedećeg dana saznao da mu je mobitel ostao u taksiju, a na mail su mu stigle obavijesti, odnosno računi, za dvije vožnje koje nije naručio. Potom je o svemu putem maila obavijestio platformu Bolt od kojih je povratno dobio podatke o spornim vožnjama, a iz dobivenih podataka je saznao i podatke o vozaču.

Taksist je na kraju sve priznao i tvrdio da je odmah nakon naručenih vožnji sam nazvao Bolt i rekao im što je napravio, no istinitost tih tvrdnji tek treba utvrditi na sudu. Tužiteljstvo za mladog taksista traži kaznu od šest mjeseci uvjetnog zatvora, s rokom kušnje od dvije godine.

Bolt: U potpunosti smo nadoknadili troškove korisniku

"Žao nam je zbog neugodnog iskustva koje je korisnik doživio. Bolt je promptno reagirao, u potpunosti nadoknadio troškove korisniku i surađivao s nadležnim tijelima kako bi se incident riješio. Obično vozači vraćaju izgubljene predmete izravno putnicima putem posebne funkcije u aplikaciji, a slučajevi poput ovog su iznimno rijetki i na našoj platformi se ne toleriraju.

Bolt ima stroge politike i mjere zaštite koje osiguravaju sigurnost i zaštitu korisnika u situacijama poput ove. Njihova sigurnost, kao i partnera vozača, nam je na prvom mjestu", komentirali su iz Bolta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.