Tomašević o gužvama u Zagrebu: U ovom gradu je potrebno obnoviti apsolutno sve

Foto: PIXSELL/Davor Puklavec, FaH

Većina radova na glavnim cestama u Zagrebu završena je tijekom ljeta, no radovi i dalje traju jer je mnogo toga potrebno obnoviti, što je otežano zbog nedostatka građevinskih radnika i porasta broja automobila u gradu, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"U ovom gradu treba obnoviti sve - od cesta, tramvajskih pruga, vodovodnih i plinskih cijevi, apsolutno sve. Većina radova je odrađena tijekom ljeta, ali nije moguće u to vrijeme napraviti sve što je potrebno", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanja o prometnom kolapsu koji već danima paralizira promet u Zagrebu. 

 

"Radovi na križanju Savske i Vukovarske će trajati dva tjedna"

Osim navođenja konkretnih radova, poput onih na križanju Savske i Vukovarske ulice, na kojima će radovi trajati dva tjedna, a obuhvaćaju i postavljanje nove tramvajske skretnice zbog iskakanja tramvaja iz tračnica, gradonačelnik je istaknuo da se javni promet odvija nesmetano. Vozače je također pozvao da poštuju prometnu regulaciju tijekom radova kako se ne bi stvarali dodatni problemi s gužvama. 

"U posljednjih četiri godine je u Zagrebu registrirano 40 tisuća novih automobila, to je trend koji nijedan europski grad ne bi mogao izdržati. Ulaganja u javni prijevoz su nužna kako bi se više koristio javni prijevoz, koji je u potpunosti bio podinvestiran, pa 15 godina nije kupljen novi tramvaj", poručio je gradonačelnik. 

O problematičnom đaku: Takvi problemi ne nastaju preko noći, niti se preko noći rješavaju

Skrenuo je pozornost i na nedostatak građevinskih radnika, dok su potrebe za građevinskom operativom u Zagrebu velike. "Vodovodne cijevi na Ilici se nisu obnovile od vremena cara Franje Josipa, prije 130 godina. Radimo i mislimo da se većina građana slaže s tim radovima", istaknuo je. 

Vezano uz problem zagrebačke škole u kojoj je nekoliko stotina djece jučer bojkotiralo nastavu zbog problematičnog dječaka u četvrtom razredu, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je naglasila da je nastava u toj školi danas ponovo uspostavljena.

"Sve nadležne instance su mobilizirane, glavni su Ministarstvo znanosti i Ministarstvo rada i socijalne skrbi, ali takvi problemi ne nastaju preko noći niti se preko noći rješavaju", istaknula je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.