Trajekt Lastovo izgrađen je još 1969. u Japanu. Rampa je teška najmanje 10 tona

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U MALOM Lošinju dogodila se nesreća s trajektom Lastovo. Policija javlja da su poginula tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško ozlijeđen. Teška nesreća se dogodila oko 15:30 u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju kad je pala ulazna rampa trajekta Lastovo te prikliještila mornare Jadrolinije.

>> IZ MINUTE U MINUTU

Lastovo je trajekt za lokalne linije klasificiran kao ro-ro putnički brod. Izgrađen je još 1969. u Japanu za japanskog naručitelja, gdje je zaplovio pod imenom Ishizuchi, piše na stranicama Jadrolinije.

Brod 1978. godine postaje dijelom Jadrolinijine flote. Najčešće plovi na linijama splitskog okružja, piše na stranicama Jadrolinije. Riječ je o brodu dužine 72.7 metara, širine 13.7 metara i gaza 13.7 metara.

Kako piše Jutarnji, rampa je teška najmanje 10 tona.

"U velikoj žalosti moramo priopćiti kako se danas u luci Mali Lošinj dogodila nesreća u kojoj su, prema prvim informacijama, poginula dva pomorca Jadrolinije s broda Lastovo, dok je jedan teško ozlijeđen. Brod Lastovo održava državnu trajektnu liniju Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te je u trenutku nesreće bio vezan u Malom Lošinju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem", objavila je u priopćenju Jadrolinija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.