Trut: Ne idite blizu Dunava. Imali smo nemili slučaj koji je ipak sretno završio

Foto: Ivica Galovic, Borna Jaksic/PIXSELL

Vodeni val na Dunavu, koji je kod Batine ušao u Hrvatsku, ide prema Vukovaru gdje se ne očekuju značajniji problemi, rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite, koja je održana danas u Vukovaru. 

"Razina Dunava je 614 i predviđamo još 10 do 12 centimetara maksimalnog rasta. To je razina koja ne bi trebala ugroziti ništa. Sve snage civilne zaštite i Hrvatskih voda su na terenu i pratit će sve što se događa, ali probleme ne očekujemo", kazao je ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut.

Vodeni val bi trebao izaći iz Hrvatske do kraja ovog tjedna

Rekao je da se Dunavom i dalje plovi, ali je preporuka da veliki brodovi ne plove jer podižu valove pa ugrožavaju objekte koji su u doticaju s vodom. "Stanovništvu savjetujemo da ne idu blizu vode. Imali smo jedan nemili slučaj gdje je čamac udario u drvo i dva mještana su završila u Dunavu, ali su na sreću izvučeni i sve je sretno završilo", rekao je Trut.

Kazao je i kako će razina Dunava biti metar niža od predviđene tako da problema ne bi trebalo biti niti na jednom području niz Dunav. "Snage će biti i dalje na terenu i nadzirati kritična mjesta", poručio je Trut rekavši kako bi vodeni val iz Hrvatske trebao izaći do kraja ovoga tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.