U Brodu mu nepoznati čovjek nudio kredit. Ovaj mu uplatio 26.000 eura

Ilustracija: Pixsell/Antonio Jakus

ZA VIŠE od 26 tisuća eura prevaren je 49-godišnjak koji se na društvenoj mreži odazvao lažnom oglasu putem kojega mu je nuđena realizacija online kredita, a brodsko-posavska policija traga za prevarantom koji ga je naveo na uplate u ime kredita od ukupno 100 tisuća eura.

Iz policije su danas upozorili kako su društvene mreže prepune oglasa i ponuda u vezi brzih kredita, pozajmica, kredita na karticu s isplatama odmah i slično. Građane pozivaju da, ako komuniciraju putem društvenih mreža, budu sumnjičavi i provjere svaku informaciju te, ako im se i najmanja sitnica učini sumnjivom, sve prijave policiji.

Nepoznati čovjek mu nudio kredit, ovaj mu uplatio više od 26.000 eura

Naveli su tako slučaj 49-godišnjaka iz Vrpolja koji je u zadnjih godinu dana s nepoznatom osobom komunicirao putem elektroničke pošte, a koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica i fiktivnih potreba navela na uplate u ime kredita od 100 tisuća eura.

Tako je lani od veljače do kraja prosinca u nekoliko desetaka navrata uplatio iznos veći od 26 tisuća eura na neznančev račun, koji mu se nakon toga više nije javljao.

U policiji ističu kako nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ove prevare, a kao obavijest građanima prenose poruku Hrvatske narodne banke (HNB) koja upozorava na opasnosti kredita koji se nude putem društvenih mreža s popisom kreditnih institucija i registara kreditnih posrednika - oprezno s kreditnim ponudama putem društvenih mreža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.