U doba korone bonitetna kuća "CompanyWall" nudi besplatni pristup

Foto: PR

"COMPANYWALL", regionalna bonitetna kuća čije je sjedište u Velikoj Britaniji, omogućila je besplatan pristup svojoj bazi financijskih podataka. Time se poduzetnicima i tvrtkama iz Hrvatske pruža pristup provjerenim informacijama o financijskom stanju i poslovanju potencijalnih klijenata i suradnika kako bi unaprijedili svoje poslovanje. Stručnjaci najavljuju kako će se tek osjetiti prave posljedice pandemije koronavirusa na globalnu ekonomiju, stoga ovakvi velikodušni potezi velikih tvrtki pomažu privredi da stane na noge i ojača nakon korona-krize.

"Podaci o bonitetu i bonitetne ocjene neophodan su ekonomski instrument koji se koristi u suvremenom poslovnom svijetu kao vjerodostojna rejting pozicija poslovanja tvrtke. Tako se ubrzavaju i pojednostavljuju donošenje poslovnih odluka pri izboru poslovnog partnera, analiza konkurencije i procjena rizika. Ti podaci predstavljaju podršku u postupku financijske analize svakog privrednog subjekta," izjavila je direktorica tvrtke "CompanyWall" Maja Kljun za vodeći ekonomski portal Biznis.rs.

Ova internacionalna, društveno odgovorna tvrtka, istaknula je kako želi doprinijeti obnavljanju privrednih aktivnosti nakon ekonomske krize nastale uslijed posljedica Covid-19, zbog čega svojim klijentima, ali i drugim privrednim subjektima, besplatno otvara pristup platformi "CompanyWall Business".

"U pitanju je platforma koja tvrtkama u regiji pruža mehanički preciznu sliku o poslovnom okruženju. Naš tim stručnjaka temeljito prikuplja, analizira i obrađuje podatke, pa je jako jednostavna za upotrebu, a sve financijske analize neophodne za povezivanje sa novim klijentima su na dohvat ruke. Tu privredni subjekti mogu provjerom svojih potreba i likvidnosti poboljšati efikasnost rada analizom financijskih podataka. Još od 2013. godine svakodnevno obogaćujemo ovu bazu surađujući s klijentima na više različitih tržišta u Europi. Pozivam sve biznismene da unaprijede donošenje svojih poslovnih odluka uz "CompanyWall Business", izjavila je Maja Kljun, izvršna direktorica bonitetne kuće. 

Pristup ovakvim podacima je usluga koja se inače naplaćuje, a sada je omogućen svima potpuno besplatno i bez ikakvih obveza. Posebno u kriznim trenucima, poput ovog perioda pandemije, privredi je potrebna pomoć, a ovako će i oni koji možda do sada nisu, moći doći do potrebnih financijskih informacija koje su neophodne svim sudionicima u poslovnom svijetu.

Financijski asistent "CompanyWall business" tumači i razvrstava podatke, odnosno od baze općih poslovnih podataka pravi bazu pametnih podataka. Program je jednostavan za korištenje i sadrži popis svih registriranih privrednih subjekata u Hrvatskoj. Samo jednim klikom otkriva se tko kome i koliko duguje, te je lako razmrsiti zapetljane vlasničke strukture. U obliku bonitetnog izvještaja dostavljaju se i pouzdani podaci o likvidnosti i solventnosti potencijalnih suradnika.

Bonitetni izvještaji na ovoj stranici sadrže relevantne podatke o tvrtkama što uključuje preciznu vlasničku strukturu, financijske i podatke o blokadama, nekretninama i njihovoj opterećenosti i stvarnom kapacitetu pretraživane tvrtke. Na ovaj način se privrednim subjektima daje uvid u sve prednosti i mane konkurenata. 

Najboljim tvrtkama "CompanyWall" dodjeljuje certifikat bonitetne izvrsnosti, kao znak i garanciju dobrog i postojanog poslovanja. Certifikat je dokaz likvidnosti, dobrog i pouzdanog poslovanja, a samim time i kvalitetnog rada. A na samoj stranici, temeljem bonitetne ocjene, svi korisnici odmah mogu uočiti u kakvom je stanju tvrtka, pa temeljem toga i donijeti značajne odluke. Greške u izboru poslovnog partnera se ne praštaju, a u ovim procjenama pomažu analize konkurencije, likvidnosti i kreditne sposobnosti.


"CompanyWall" je osnovan u Londonu, a specifična metodologija financijske analize kreirana je po ugledu na svjetski najpriznatije bonitetne kuće "Standard & Poor's" (S&P), "Moody's" i "Fitch Group", poznatije kao "Big Three". Temeljem mnoštva analiza i podataka financijskih analitičara i ekonomista, ova tvrtka izrađuje najpouzdanije bonitetne izvještaje i bonitetne ocjene, te vrši certifikaciju poduzeća.

 "Razumijemo situaciju u kojoj se nalazi domaća ekonomija i ovako želimo doprinijeti što bržem oporavku privrede, uspostavljanju normalnog rada i omogućiti poslovnim subjektima da uz pomoć ovog servisa donesu ispravne poslovne odluke" poručuje "CompanyWall".

CompanyWall d.o.o.
Kušlanova 27, 10000 Zagreb
Telefon: 099/349-7399
Email: info@companywall.hr
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.