U Međimurju skidao ventil s plinske cijevi, došlo do eksplozije. Teško je ozlijeđen

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U eksploziji plina u Dunjkovcu u općini Nedelišće teško je ozlijeđen 39-godišnjak, a do eksplozije je došlo kada je skidao ventil na plinskoj cijevi u kuhinji, priopćila je policija.

Do eksplozije plina je došlo jučer oko 16 sati u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ljudevita Gaja u Dunjkovcu, nakon čega je izbio požar u stambenom prostoru iznad garaže. U trenutku eksplozije tamo se nalazio 39-godišnjak, koji je teško ozlijeđen.

Vozilom hitne medicinske pomoći muškarac je prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju u Jedinici intenzivnog liječenja.

Izgorjelo krovište, unutrašnjost stana, na zgradi DVD-a popucala stakla

Uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara i eksploziva, očevidom je utvrđeno kako je uzrok eksplozije i požara ljudska radnja, odnosno skidanje brtvenog ventila na plinskoj cijevi u kuhinji.

U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište i unutrašnjost stambenog prostora, dok su na zgradi DVD-a Dunjkovec uslijed siline eksplozije popucala stakla na prozorima te su neki od prozora izbačeni iz ležišta. Požar su ugasili članovi lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

O događaju će biti izviješteno nadležno državno odvjetništvo, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti događaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.