U Međimurju u eksploziji plinske boce troje ozlijeđenih

JUČER je oko 13.35 sati u Međimurju, u obiteljskoj kući u Hlapičini, došlo do eksplozije plinske boce i požara, izvijestila je PU međimurska. Tri su osobe ozlijeđene.

Kako navodi policija, u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 25-godišnjak, 48-godišnjakinja i 11-godišnja djevojčica. Svo troje su lakše ozlijeđeni te su nakon pružanja liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Očevidom je utvrđeno kako je do eksplozije plina došlo u kuhinji, dok je 25-godišnjak mijenjao plinsku bocu od 10 kilograma ukapljenog naftnog plina s jednog plinskog štednjaka na drugi, dok je boca bila otvorena te je pritom iz nje istjecao plin.

Pošto se u blizini boce ložilo u peći na kruta goriva došlo je do eksplozije, zapaljenja dijela namještaja, pucanja stakla na prozoru kuće kao i bočnog stakla na osobnom automobilu 26-godišnjakinje iz Hlapičine, koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini kuće.

Inspektor za zaštitu od požara konstatirao je da je do eksplozije došlo uslijed nepravilnog rukovanja plinskom bocom, a materijalna šteta procjenjuje se na ukupno 2.500 kuna.

I.M.
Foto: Andrej Švoger/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.