U padu ruskog strateškog bombardera poginuo pilot. Tri člana posade u bolnici

Screenshot: X

Jedan član posade poginuo je u padu strateškog bombardera Tu-22M3, napisao je na Telegramu Igor Kobzev, guverner Irkutske oblasti u kojoj se dogodila zrakoplovna nesreća, 

"Radovi na mjestu pada Tu-22M3 nastavljeni su tijekom noći. Na moju duboku žalost, jedan od pilota nije mogao biti spašen. To kažu strukture vojnog zapovjedništva ruskog Ministarstva obrane", naveo je Kobzev. Izrazio je sućut prijateljima i obitelji poginulog pilota. 

Na mjestu nesreće izbio požar

Dužnosnik je rekao da su još tri člana posade zadobila ozljede različitog stupnja i da su hospitalizirana. "Točan uzrok pada tek trebaju utvrditi stručnjaci. Jučer se tehnički kvar istraživao kao potencijalni uzrok", dodao je. 

Zrakoplov se srušio u Irskutskoj oblasti u istočnom Sibiru tijekom planiranog naleta. Rusija je jučer priopćila da se posada uspješno katapultirala. Na mjestu nesreće izbio je požar, ali je brzo ugašen. Na ruskim Telegram kanalima pojavile su se fotografije i snimke s mjesta pada zrakoplova. 

 

Tupoljev, glavni i najstariji ruski proizvođač zrakoplova, opisuje zrakoplove Tu-22M3 kao nadzvučne bombardere koji mogu uništavati ciljeve na moru i kopnu. Ukrajina i njezini zapadni saveznici tvrdili su da je Rusija često koristila navedene zrakoplove za bombardiranje Ukrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.