U Peruu ubijali ljude zbog sala koje su prodavali na crnom tržištu kozmetike

BANDA u Peruu ubijala je ljude da bi cijedila salo iz osakaćenih trupala koje je prodavala na crnom tržištu kozmetike. Troje osumnjičenika uhićeno je te su priznali ubojstva petero osoba. Jedan od članova bande kazao je da "njihova banda nije jedina koja se bavi time".

Policijski inspektor kazao je da su dvojica osumnjičenika uhićeni prilikom prenošenja boca s tekućom ljudskom mašću koja po galonu ima vrijednost od 60.000 američkih dolara, dakle 15.000 dolara po litri sala. Ljudska mast je preprodavana u glavni grad Perua, Limu i policija sumnja da je prodavana kozmetičkim kompanijama diljem Europe.

Odrubljivali im glave, ruke i noge

Profesorica dermatologije na Yaleu Lisa Donofrio kazala je da "malo tržište kozmetike može koristi ljudsko salo kako bi se preparatima za njegu tijela dobila mekoća i podatnost, ali znanstveno je dokazano da su tretmani kozmetikom s ljudskom mašću potpune gluposti".

Istražitelj je dodao da je banda svojim žrtvama odrubljivala glave, ruke i noge te odstranjivala organe. Osakaćena trupla zagrijavali su iznad vatre kako bi mast izlazila iz tijela. Vođa bande izjavio je policiji da se bavi ubijanjem ljudi zbog "ljudske masti više od 30 godina".

Ove se godine najmanje 60 osoba smatra nestalima na području gdje banda operira, prenosi Associated Press. Policija je na konferenciji za novinare pokazala dvije boce s ljudskom mašću te je otkrila fotografiju na kojoj se nalazi  istrunula osakaćena glava jedne 27-godišnje žrtve.

Trojica članova bande osuđena su za ubojstvo, kriminalne radnje i za ilegalno posjedovanje oružja te za trgovanje drogom. Policija traga za glavnim kupcem ljudske masti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.