U priči o kumu Bože Petrova nitko nije uočio "detalj" vrijedan 300 milijuna kuna

Foto: FaH

MARIO BUKMIR, čovjek zbog kojeg je "reformski" i "stručni" MOST mijenjao čak i statut jedne javne tvrtke, sinoć je u patetičnom pismu "građanima Republike Hrvatske", poručio da odustaje od pozicije zamjenika direktora Hrvatskih voda.

Mediji su ga razapeli, oporba likovala, vjerodostojnost MOST-a ozbiljno poljuljana, a nije mu pomoglo ni kumstvo sa šefom MOST-a i predsjednikom Sabora Božom Petrovom.

"Nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju", pisao je Bukmir.

Projekti vrijedni stotine milijuna (naših i vaših)kuna 


No, još jedna izjava zaslužuje pažnju. Cijeli jučerašnji dan MOST-ovci su vrtjeli mantru kako je Bukmir, iako nije završio fakultet nego tek višu školu, stručan i da je do sada radio na projektima teškim 300 milijuna kuna.

Da je to istina, potvrdio je i sam Bukmir.

"Od trenutka kad sam došao u Metković d.o.o. unutar 3 godine realizirani su projekti u vrijednosti od 30 milijuna kuna preko europskih fondova. Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan", priznao je Bukvić.

Možda bi ovo zaista bilo pohvalno da nije propustio spomenuti jednu 'sitnicu'. Metković d.o.o. je tvrtka u vlasništvu Grada Metkovića, za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, a uhljebljen je u tu tvrtku kao voditelj projekata nedugo nakon Petrovljeve pobjede na lokalnim izborima u Metkoviću.

Petrov je kampanju protiv dugogodišnjeg metkovskog šerifa Stipe Gabrića Jambe gradio na platformi anti-uhljebljivanja, na smanjivanju plaća djelatnicima, na stručnosti šefova javnih tvrtki i - poštivanju zakona.

Ne zna završiti fakultet, ali zna kako upravljati stotinama milijuna vaših kuna


Iako Bukmir nije imenovan čelnom osobom, vjerojatno jer ni za to mjesto ne udovoljava uvjetima stručne spreme, njegovo ime se spominje u gotovo svim važnijim izvješćima i novinskim napisima o radu te tvrtke. Nije teško zamisliti da je Petrov, koji je tada gradio imidž poštenjačine koji želi reforme i stručnost, svojeg kuma imenovao sivom eminencijom te gradske tvrtke.

I nakon njegovog odustanka od fotelje u Zagrebu, on će i dalje upravljati komunalnim društvom u Metkoviću i projektima koji vrijede parsto milijuna kuna.

Stoga, ne preostaje nam nego zapitati se - tko je, pobogu, dao Bukmiru, koji nije bio sposoban ni fakultet završiti, da se igra i uči na projektima od ukupno 300 milijuna kuna našeg, javnog novca? Pa makar bio i kum Bože Petrova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.