U pucnjavi na zagrebačkoj Trešnjevci ubijene dvije osobe, jedna ranjena

NA ZAGREBAČKOJ Trešnjevci u večerašnjim je satima došlo do pucnjave, pri čemu su ubijene dvije osobe, a jedna ranjena.

Počinitelj je, kako smo doznali od policije koja se nalazi na terenu, uhićen u 22:40 sati. Radi se o 58-godišnjem Đuri Oreškoviću koji je u parku ispred Doma za umirovljenike na križanju Selske i Rovinjske, ubio dvije osobe, a treću ranio. Ubijene su osobe, kako također doznajemo, stare između 50 i 60 godina.

Treća je osoba nakon ranjavanja pobjegla u haustor zgrade u Ozaljskoj 94, a muškarac koji je pucao uhićen je u svom stanu na Trešnjevci. Očevici kažu kako su vidjeli da vozilo Hitne pomoći odvozi jednog muškarca koji je bio ranjen te je imao povoj oko ruke.

Pretpostavlja se da je do pucnjave došlo zbog svađe, što, kako kaže policija, dovodi do zaključka da su se akteri krvavog pokolja poznavali. U stanu počinitelja pronađena je automatska puška. U njegovu stanu uhitili su ga pripadnici specijalne policije.

Ubojica od ranije poznat policiji

Kako neslužbeno doznajemo, Orešković je i ranije bio poznat policiji, navodno po ubojstvu kojega je počinio 1996. godine. Radi se, kako prepričavaju šokirani susjedi, o "lokalnom alkoholičaru" koji je od ranije poznat kao problematičan.

Prema dosadašnjim informacija, muškarci su sjedili u parku ispred umirovljeničkog doma, pri čemu je, kako se pretpostavlja, došlo do verbalne prepirke. 58-godišnjak je nakon toga otišao do svog stana i vratio se s automatskom puškom. Ispaljeno je, kako očevici tvrde, 10 do 12 hitaca. Jedan se muškarac, vidjevši da se ovaj vraća s puškom u ruci, skrio u grmlje, gdje je njegovo tijelo i pronađeno. Tijelo drugog muškarca policija je zamotala u crnu vreću i položila na klupu.

Ranjeni je muškarac vozilom Hitne pomoći prevezen u KB Sestara Milosrdnica i, kako kažu policajci koji su se našli na terenu, pretpostavljaju da će preživjeti.

Krvavom pokolju najvjerojatnije kumovao alkohol

Marijan Tumorad iz Ravnateljstva MUP-a obratio se novinarima s informacijom kako je muškarac za kojega policija sumnja da je počinio dva ubojstva i pokušaj ubojstva uhićen, te da je krvavom obračunu najvjerojatnije kumovao alkohol.

Oko klupa je pronađen veći broj boca za pivo. Budući da se krvavi pohod dogodio upravo preko puta autobusne stanice, nije trebalo dugo vremena da se skupi veći broj znatiželjnika.

Osim načelnika zagrebačke policije Marijana Tomurada, na teren su radi izvršenja očevida izašli i stražni sudac i Načelnik Sektora PUZ-a Mihael Varga, kao i ravnatelj policije Marijan Benko i njegov zamjenik Ivan Nađ.

Kako doznajemo od očevidaca, oko 21 sat Selskom su se ulicom provezli policijski automobili, da bi se 30-ak minuta kasnije vratili i uputili u Nehajsku. Do Selske su ulice, kako nam je kazala jedna od stanarki ulice u kojoj je došlo do pucnjave, policijski automobili došli s upaljenim rotacijskim svjetlima i sirenama, dok su se nakon pola sata vratiti bez upaljenih sirena.

A.B./B.S.
Foto:I.L.; Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.