U Rijeci trebao autobusom voziti djecu na izlet. Uhvatili ga da je pio prije puta

Nije fotografija događaja iz članka Ilustracija: Pixsell/Petar Glebov

Kako je danas izvijestila primorsko-goranska policija, jutros u 6.45 u Rijeci je na Srdočima proveden alkotest nad profesionalnom vozačem autobusa međugradskog prijevoznika te mu je izmjereno 0.42 promila alkohola u krvi. Riječ je o 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je trebao autobusom prevoziti učenike osnovne škole na višednevni izlet, objavila je policija.

Sukladno zahtjevu nadležnih profesora osnovne škole koja organizira izlet, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pregledali su autobus i svu priloženu dokumentaciju, kao i alkotestirali vozača koji je trebao prevoziti učenike i djelatnike škole na izletu, stoji u priopćenju.

Odmah je udaljen iz autobusa

Alkotestiranjem je 42-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola od 0.42 promila te je odmah udaljen iz autobusa te sankcioniran. U prekršajnom postupku je protiv 42-godišnjeg profesionalnog vozača, za koje sukladno zakonskim odredbama nema tolerancije alkohola u organizmu do 0.50 promila, podnesen prekršajni nalog te mu je izrečena novčana kazna, stoji u priopćenju.

Međugradski prijevoznik je u skladu s dogovorom obrazovne ustanove i turističke agencije angažirao drugog profesionalnog vozača koji je također alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola pa su učenici i djelatnici škole mogli otputovati na planirani izlet, zaključuje policija u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.