POTRESNA SCENA U TEKSASU Spasioci pronašli djevojčicu kako se drži za leš svoje majke

Foto: Hina, Facebook

URAGAN Harvey koji je poharao Teksas odnio je 38 života. Harvey je najsnažniji uragan koji je pogodio Teksas u više od 50 godina, a posebno snažno pogođen je četvrti najmnogoljudniji američki grad Houston.

>> OLUJA DIVLJA SAD-OM Poginulo šest članova iste obitelji, voda nosi sve pred sobom, a najgore dolazi

Među onima koji su preživjeli strahote uragana Harvey je trogodišnja Jordyn Grace, piše NY Times. Malu Jordyn spasioci su izvukli iz bujice u Beaumontu. Podrhtavajući od hladnoće vode koja ju je nosila, preživjela je čvrsto se držeći za beživotno tijelo svoje majke.

Parkirala auto i pokušala krenuti pješke

Jordyn Grace i njezina 41-godišnja majka Colette Sulcer zahvatila je poplava u Beaumontu. Sulcer je vozila autocestom Interstate 10, no razina vode rasla je vrlo brzo. Zaustavila je auto na obližnjem parkiralištu i uzela Jordyn u naručje.

Pokušala je naći siguran put kojim bi nastavila pješice, no bujica ih je obje povukla u obližnji kanal. Sulcer nije dugo izdržala borbu s vodom. Jordyn se čvrsto uhvatila za njezino tijelo i tako ostala do dolaska spasioca. "Mama se pomolila", rekla im je Jordyn.


Policijska uprava u Beaumontu je priopćila kako su neko vrijeme bile zarobljene u kanalu prepunom vode, a pronađene su kako plutaju na udaljenosti od jednog kilometra od kanala koji ih je povukao. Kad su pronađene, majčina ruka grčevito je držala trogodišnju kćer.

Vraćala se s koncerta

Colette Sulcer bila je medicinska sestra, u obitelji su je smatrali brižnom majkom. U trenutku nesreće vraćala se u Beaumont iz Houstona gdje je bila na koncertu Eda Sheerana. Prijatelji i rodbina svjedoče o tome kako je cijelo vrijeme bila u kontaktu s njima.

U utorak prijepodne se još raspitivala o informacijama o poplavi i putevima kojima bi mogla sigurno proći. Prijateljima i obitelji je pisala kako pokušava pobjeći od poplava, no da joj to sve teže polazi za rukom. A onda su njezine poruke prestale stizati.

Kolege i prijatelji shrvani

"Svi smo u šoku. Ovakve stvari se obično događaju drugima, čujemo ih na vijestima. Ali ne ovdje i ne nama", kazala je rođakinja preminule Sulcer Vanessa Jackson. Dodala je i kako je u ovom trenutku najvažnije smiriti malu Jordyn koja se u bolnici uspješno oporavlja od hipotermije i dalje se brinuti o njoj. U obitelji u kojoj su, kako kažu, svi vrlo bliski i povezani, brigu o trogodišnjoj Jordyn preuzet će njezina tetka Antionette Logan.

Michael LaBouef, prijatelj i kolega Colette Sulcer, kazao je kako je osoblje u Medicinskom centru jugoistočnog Teksasa u Port Arthuru shrvano tragedijom koja se dogodila. "Njezin osmijeh je zavladao prostorijom u kojoj je bila. Nikada nije bila uzrujana ili loše raspoložena iako joj nije bilo lako u životu", kazao je LaBouef.

Dodaje i da su brinuli za nju i Jordyn jer su znali da je na putu. Bili su s njom u kontaktu. "Odjednom su poruke prestale stizati", kazao je LaBouef.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.