U Vukovaru i Vinkovcima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a počast poginulima u obrani Hrvatske odana je i u Vinkovcima uz poruku da su branitelji naša živa baština.

Počast poginulima u obrani Hrvatske odalo je izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno Borisom Dragičevićem, potpredsjednikom Županijske skupštine i Grada Vukovara na čelu s Martinom Prepunić, pročelnicom za gospodarstvo.

Svijeće su upalili predstavnici braniteljskih udruga te političkih stranaka. 

Poštovanje za branitelje

Molitvu na groblju predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Tonio Vučemilović koji je potom služio i svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima vijence su položili i upalili svijeće predstavnici Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Povijesnog i športskog društva „Hrvatski sokol“ Vinkovci te brojni drugi.

"Okupili smo se danas ovdje kako bi odali dužno poštovanje svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote u bilo kojem dijelu Hrvatske, koju su branili od 1991. do 1995. Ponosni smo na njih i zahvaljujemo im. Oni nisu mrtvi, oni su za nas živi, ona su naša živa baština koju poštujemo i koje se sjećamo, koju moramo prenositi na naše mlade da bi pokazali koliko su se hrvatski građani kroz povijest borili da bi imali ovu lijepu zemlju, jednu od najljepših na svijetu”, poručio je predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.