U Zadar prisilno sletio avion sa 144 osobe

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zrakoplov aviokompanije Braathens u petak poslijepodne prisilno je sletio u Zračnu luku Zadar nakon polijetanja iz Splita, priopćeno je iz ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI). 

U priopćenju stoji kako je zrakoplov Airbus A319 švedske aviokompanije Braathens sletio u Zadar oko 17:30. 

Avion sa 144 osobe je nakon polijetanja iz Splita „primijetio problem s prednjim stajnim trapom” i zatražio slijetanje na zadarski aerodrom. 

"Prema planu za slučaj izvanrednog događaja obaviještene su i u pripravnosti bile sve hitne službe za kojima srećom nije bilo potrebe. Nakon slijetanja zrakoplov je pregledan i odvučen na stajanku zračne luke", zaključuje se u priopćenju ministarstva. 

Zadarski.hr navodi kako su odmah alarmirane sve hitne službe zadarske Zračne luke, pa su na pistu pohitala vatrogasna vozila i vozila hitne medicinske pomoći, međutim pilot Airbusa uspješno je izvukao kotače na zrakoplovu i "mekano" sletio na zadarski aerodrom.

Putnici su napustili zrakoplov koji će ostati nekoliko dana na zadarskom aerodromu dok se ne izvrše svi potrebni sigurnosni pregledi. Putnici će let za Oslo nastaviti u 23.45 sati novim zrakoplovom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.