U zagrebačkom Borovju će se graditi dječji vrtić s bazenom

Ilustracija: Pixsell/Davorin Visnjic

U Borovju će se graditi novi dječji vrtić koji će moći primiti gotovo 200 djece u 14 skupina, a jedna od njegovih posebnosti bit će i mali zatvoreni bazen u kojem će se djeca učiti plivati, najavio je danas Grad Zagreb. Grad je izvijestio da je ovaj tjedan pokrenut postupak javne nabave za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića Borovje na području gradske četvrti Peščenica – Žitnjak.

Vrtić će moći primiti gotovo 200 djece u 14 dnevnih boravaka, a ukupna bruto površina zatvorenih prostora vrtića bit će gotovo 3000 metara četvornih. Ukupna vrijednost investicije je 9.7 milijuna eura, pri čemu se 80 posto osigurava iz gradskog proračuna, dok će ostatak biti sufinanciran sredstvima NPOO-a.

Imat će višenamjenske ateljee i prostore za istraživanje

"Ovaj vrtić ne samo da će pružiti prostor za igru i učenje već će biti primjer napredne gradnje sukladne najmodernijim standardima", rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, te dodao da će za električnu energiju na krovu objekta biti postavljeni solarni paneli.

Dječji vrtić će uključivati i višenamjenske ateljee i prostore za istraživanje, a jedna od posebnosti objekta je i mali zatvoreni bazen u kojim će se djeca igrati i učiti plivati. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec navodi da se trenutno gradi ili prenamjenjuje devet dječjih vrtića.

Za vrtiće Borovje i Podbrežje u tijeku je nabava izvođača, a za vrtiće Jarun i Sloboštinu provode se urbanističko-arhitektonski natječaji. Težimo u što kraćem roku svoj zagrebačkoj djeci osigurati mjesto u gradskom dječjem vrtiću", rekla je Dolenec, a priopćio Grad Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.