U Zagrebu divljački napali Indijca. Prišli mu zbog cigarete pa ga brutalno prebili

Foto: Privatna arhiva

VLASNICA jednog restorana na zagrebačkoj Trešnjevci za Index je rekla da je zabrinuta za sigurnost desetak stranih radnika koji rade za nju. Kako nam je ispričala, prije više od mjesec dana usred noći je na Fallerovom šetalištu jednog njezinog stranog radnika divljački napala grupa muškaraca te je zaprimljen u bolnicu s razbijenom arkadom. 

Index se našao s vlasnicom restorana te dvojicom stranih radnika - napadnutim Sohanom Singhom iz Indije i Md Imranom Sikderom iz Bangladeša - koji su nam ispričali kako je izgledao taj incident i što sve proživljavaju u Zagrebu. "Nikoga nije ometao, a inače je jedna od mirnijih i povučenijih osoba koje smo imali prilike zaposliti u našem kolektivu", kaže vlasnica. 

"Kada je vidio grupu ljudi, on se okrenuo i nastavio u suprotnom smjeru. Lovili su ga. Svi delinkventi su bili po procjeni u ranim dvadesetima, jedan od njih je imao bokser na ruci", kaže onda i tvrdi da je Sohan morao platiti bolničke troškove 60 eura, a policija "nije bila od pomoći". 

"Čovjek je u strahu"

"Nasred ceste su ga zaustavili i pitali ga ima li cigaretu i upaljač. Rekao je da nema i nastavio hodati. Pratili su ga i onda ga je jedan udario u lice. Sohan se derao da mu netko pomogne, ali nikoga nije bilo u blizini. Zatim mu je drugi stavio ruku na vrat i počeli su udarati. Pao je u nesvijest. Kad je došao k sebi, zvao me pa smo išli u bolnicu", rekao je Md Imran Sikder, koji u Hrvatskoj živi skoro 3 godine. 

Sohan, inače otac dvoje djece, u Hrvatsku je stigao prije dvije godine u potrazi za poslom. Njegova obitelj živi u Indiji. Kaže da je čuo da je Hrvatska sigurna zemlja za strane radnike, ali sad više ne misli tako. "To je bio zločin iz mržnje. Sigurna sam da se Sohan nikome nije obratio i imao je slušalice na ušima. Nisu ga opljačkali", kaže vlasnica restorana. 

"Nije mi jasno zašto nas se napada"

"Čekali smo satima u bolnici jer nije bilo doktora. Išao je na pretrage i na kraju je trebao 4 šava. Bolnica nije zvala policiju iako je bio napadnut. Mi smo otišli na policiju i žalili smo se, ali su nam rekli da na Fallerovom šetalištu nema kamera. Sohan se nakon par dana vratio na posao i netko mu je opet prišao i pitao ga ima li upaljač, strah ga je", kaže Sikder. 

"I moj prijatelj taksist je napadnut. Njemu je četvero ljudi ušlo u auto. Kad su stigli na odredište, jedan mu je stavio nož na vrat. Uzeli su mu 700 eura i otišli. Policija je uspjela uloviti jednog divljaka. Sada je i mene strah", dodaje.

"Puno se stranih radnika napada bez razloga. Nije mi jasno zašto. Mi smo ovamo došli raditi. Planiram i obitelj tu dovesti. Policija je ovdje OK, ali se moraju malo više potruditi oko stranih radnika", zaključio je. 

Policija: istraživanje je u tijeku. Bolnica Sveti Duh: Slučaj je prijavljen policiji

Upit o ovom incidentu poslali smo policiji, kao i bolnici Sveti Duh, gdje je Sohan zaprimljen nakon napada. Iz policije tvrde da su upoznati s navedenim događajem na Fallerovom šetalištu te dodaju je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Iz bolnice Sveti Duh nam tvrde da je incident prijavljen nadležnoj policijskoj postaji, kao i HZZO-u. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.