Kod Kastva zapalio kuću u kojoj je bila nepokretna žena, uhićen je na granici

Nije fotografija požara iz teksta. Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Riječka policija je provela kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je 8. kolovoza izazvao požar obiteljske kuće na području Kastva.

Nakon što je izbio požar, policajci su ušli u zapaljenu kuću i iz nje iznijeli nepokretnu ženu.

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici vidjeli su vatru i gusti dim u prizemlju kuće, dok su se s kata kuće, gdje je također već bio vrlo gust dim, čuli pozivi u pomoć. Bez oklijevanja policijski službenici su priskočili u pomoć te iz kuće iznijeli nepokretnu ženu u dvorište, dok je muškarac koji je bio s njom uspio samostalno izići. Međutim, zbog širenja vatre i dima, ženu su ponovo morali prenijeti na drugo mjesto kako bi joj se pružila potrebna liječnička pomoć", objavila je policija nakon požara.

Uhitili ga na granici s BiH

37-godišnjak je pobjegao, a policija ga je pronašla u srijedu, 21. kolovoza, na graničnom prijelazu Gunja.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je navedenog dana, korištenjem zapaljive tekućine, izazvao požar kuće u kojoj su se u to vrijeme nalazile dvije osobe, od kojih jedna nepokretna, te se udaljio u nepoznatom smjeru", piše u današnjem priopćenju PU primorsko-goranske.

37-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i predan pritvorskom nadzorniku.

Požar, koji je podmetnut prije dva tjedna, ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. Nastala su znatna oštećenja prostorija, namještaja i uređaja u prizemlju kuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.