Uhićen šibenski konzultant i revizor zbog pronevjere 5,1 milijuna kuna

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Šibeniku jučer je priveden 49-godišnjak iz "Krešimirovog grada" zbog sumnje da je dvjema pravnim osobama pribavio imovinsku korist od 5 milijuna i 147 tisuća kuna te time počinio djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

Neslužbeno doznajemo kako je zbog ovih djela priveden savjetnik u financijama i menadžmentu, ovlašteni revizor i konzultant HAMAG-a te predsjednik Regionalne udruge poduzetnika Boris Lambaša. Lambaša je bio i nekadašnji stečajni upravitelj propalih tvrtki Slobodna plovidba i Šibenka.  Šibenska policija je kazneno prijavila i dvije osobe iz Knina i Šibenika zbog zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Nezakonito pribavio 5,1 milijun kuna

Lambaša je u vremenu od 2007. godine do kraja 2008. godine, u svojstvu odgovorne osobe više tvrtki, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za pravne osobe čiji je bio zastupnik, lažnim prikazivanjem činjenica i knjigovodstvenim provođenjem službenih isprava sa neistinitim sadržajem, doveo u zabludu oštećene pravne i fizičke osobe.

Policija tereti Lambašu i da je kao odgovorna osoba za više tvrtki sa područja Kistanja, Knina i Šibenika, a koristeći se obavljanjem knjigovodstva u istim tvrtkama i obrta u vlasništvu supruge, prikrivao pribavljanje imovinske koristi od ostalih odgovornih osoba i vlasnika oštećene tvrtke iz Kistanja, dobio nenamjenski kredit u veće iznosu od kojih je 2,5 milijuna kuna nenamjenski iskoristio u korist svoje tvrtke s područja Knina. Bavio se i iskazivanjem nepostojećih dužničko-vjerovničkih odnosa između tvrtki, a za tvrtku u Šibeniku čiji je bio zastupnik, te je time ostvario korist od 2,6 milijuna kuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.