Uhićena Greta Thunberg, objavljena snimka

Screenshot: X

Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg uhićena je tijekom propalestinskih prosvjeda jutros u Kopenhagenu. "Studenti protiv okupacije (propalestinska aktivistička skupina) i ja smo u upravnoj zgradi Sveučilišta u Kopenhagenu", napisala je Thunberg jutros u opisu videa koji je objavila na svom Instagramu.

"Pozvana je policija, nasilno je ušla u zgradu naoružana jurišnim puškama. Tjeraju nas, a mi samo pričamo", napisala je. Uz drugi video Thunberg je dodala: "Studenti su uhićeni i upravo su odvedeni u postaju."

Prosvjedi u kampusu u znak potpore Palestincima rasplamsali su se diljem svijeta u 11 mjeseci otkako je militantna skupina Hamas izvela brutalan pokolj u Izraelu, što je pak izazvalo smrtonosnu operaciju Izraelskih obrambenih snaga u Gazi i na Zapadnoj obali.

Šestero uhićenih, među njima i Thunberg

Policija u Kopenhagenu rekla je da se oko 20 prosvjednika okupilo na sveučilištu, a šest ih je uhićeno, izvijestio je danski medij Ekstra Bladet.

Danska TV2 objavila je snimku privođenja Thunberg, koju su odveli u maricu. Policija nije potvrdila identitet nikoga od uhićenih, ali glasnogovornik Studenata protiv okupacije rekao je Reutersu da je Thunberg zadržala policija.

U listopadu prošle godine izraelska vojska je kritizirala Thunberg nakon što je poslala poruku u kojoj podržava Palestince, nedugo nakon napada Hamasa. U prosincu je Thunberg optužila Izrael za "ratne zločine" i "genocid", dok je izraelska ofenziva u Gazi jačala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.