Uhvaćen signal crne kutije palog Airbusa Yemenia Aira

ISTRAŽITELJI koji se bave padom zrakoplova Yemenia Aira, čiji su ostaci prije šest dana pronađeni kod Komorskih otoka, potvrdili su da su tijekom podvodnih istraživanja uhvatili signale iz crne kutije. Nadaju se da bi je ubrzo mogli locirati te utvrditi razloge zbog kojih je došlo do nesreće.

Airbus 310 jemenske aviokompanije pao je u Indijski ocean, a tragediju je od 153 člana posade i putnika, čudesno preživjela samo 13-godišnja Francuskinja Bahia Basri koja jedva zna plivati.

Mlada Francuskinja i dalje je u bolnici, a svom ocu je u telefonskom razgovoru rekla: "Odjednom je avion pao u more i ja sam se našla u moru....nisam mogla vidjeti nikog". Kćerine riječi je otac čudom preživjele djevojčice prepričao za France Info.

Yemenia Air nije na popisu zrakoplovnih kompanija kojima nije dopušteno letjeti u EU, a lipanj će čelnici Airbusa i svi članovi obitelji stradalih putnika htjeti što prije zaboraviti, jer u dvije je nesreće poginuo čak 381 putnik i član posade. Samo je mlada Bahia, koja je 12 sati plutala na ostacima palog zrakoplova, izbjegla nesretnu sudbinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.