Ujak atentatora: Gotovo da ga ne poznajem, taj dio obitelji je jako povučen

Foto: EPA, CBS

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen na predizbornom skupu u Pennsylvaniji. Okrznut je metkom, a napadača su ubili agenti Tajne službe.

Kasnije se otkrilo da je napadač 20-godišnji Matthew Crooks. Radio je u kuhinji doma za starije i nemoćne u Bethel Parku, mjestu udaljenom oko 70 kilometara od mjesta u kojem se održavao Trumpov skup. 

 

Atentatorov ujak: Taj dio obitelji nisam vidio godinama

Atentatorov ujak Mark Crooks rekao je za Daily Mail da mladića i njegove roditelje nije vidio godinama. Kaže da je obitelj jako povučena.

'Taj dio svoje obitelji nisam vidio godinama. Iskreno, prošlo je toliko vremena da ne razmišljam puno o njima", rekao je.

"Šteta. Malog gotovo da ne poznajem. Jako su povučeni i uopće nam se ne javljaju", dodao je.

Prvi predsjednički izbori na kojima je mogao glasati

Crooks je bio registrirani republikanac prema popisu u biračkom registru Pennsylvanije. Predstojeći predsjednički izbori su prvi na kojima je mogao glasati.

Podaci Saveznog izbornog povjerenstva pokazuju da je donator po imenu Thomas Crooks s istom adresom dao 15 dolara političkim aktivistima povezanima s demokratima, pod nazivom Progressive Turnout Project, u siječnju 2021. godine.

AP: Otac je kupio pušku. CNN: Pronađen mu je i eksploziv

Kad ga je CNN kontaktirao u subotu kasno navečer, Crooksov otac Matthew Crooks rekao je da pokušava shvatiti što se događa te da će razgovarati s vlastima prije nego što bude javno govorio o svom sinu.

Associated Press je danas otkrio da je pušku iz koje je pokušan atentat na Trumpa, AR-15, kupio Crooksov otac prije najmanje šest mjeseci.

Američke vlasti pronašle su eksplozivne naprave u automobilu muškarca za kojeg dužnosnici tvrde da je pokušao ubiti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, izvijestio je u nedjelju Wall Street Journal pozivajući se na neimenovane izvore.

AR-15 je poluautomatska puška koju uglavnom proizvodi Colt. Puška je izgledom gotovo identična jurišnoj pušci M16 koju koristi američka vojska.

Za razliku od vojne verzije, AR-15 nije sposoban za kontinuiranu paljbu, ali iskusni strijelci ipak mogu ispaliti velik broj hitaca u vrlo kratkom vremenu. Vatrena moć puške varira ovisno o proizvođaču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.