Ukrajina: Rusi kod Bahmuta pokušavaju napredovati preko leševa svojih vojnika

Foto: Profimedia

 ZAPOVJEDNIK ukrajinske vojske, general Valerij Žaluzni, danas je prvi put ove godine telefonski razgovarao s američkim generalom Markom Milleyjem, zapovjednikom Združenog stožera američke vojske. O razgovoru je objavio par rečenica na Twitteru.

"Obavijestio sam ga o promjenama u operativnoj i strateškoj situaciji, prvenstveno na kopnenom dijelu bojišnice, ali i u zračnom prostoru Ukrajine", objavio je zapovjednik ukrajinske vojske na Twitteru.

"Na liniji Svatove-Kremina odvijaju se žestoke borbe, baš kao i u smjeru Lisičanska (grada u okupiranoj Luhanskoj oblasti, op.a.). Najizazovnija situacija je i dalje u području Soledar-Bahmut-Majorsk, u kojem Rusi pokušavaju napredovati preko svojih leševa, ali obrambene snage Ukrajine uspijevaju obuzdati neprijateljsku ofenzivu", objavio je Žaluzni.

"Hvala za raketne sustave protuzračne obrane"

"U Donjecku uspijevamo držati svoje položaje te nastavljamo s protuofenzivnim djelovanjem. Obrambene linije u smjeru Zaporižje se sigurno drže te ulažemo napore u zaštitu civila i energetske infrastrukture od granatiranja regije Herson", naveo je ukrajinski general.

"Od 31. prosinca do jutros Rusi su lansirali 14 krstarećih projektila i 94 drona tipa Shahed-136. Zahvalio sam generalu Milleyu za slanje raketnih sustava protuzračne obrane, za što se i on zalagao. Sad se primarno koriste za spašavanje života ukrajinskih civila", zaključio je Žaluzni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.