Ukrajina zaprijetila ruskim brodovima u Crnom moru: Možete završiti kao brod Moskva

Screenshot: Twitter

Nakon što je Rusija zbog prekida crnomorskog sporazuma o žitaricama objavila da će na sve brodove koji plove prema ukrajinskim lukama u Crnom moru gledati kao da prevoze vojni teret, isti potez je najavila i Ukrajina upozorivši da ruske brodove može dočekati ista sudbina kao ratni brod Moskva, koji je Ukrajina potopila u travnju 2022.

"Ruska Federacija je još jednom brutalno prekršila univerzalno pravo na slobodnu plovidbu za cijeli svijet i namjerno potkopava sigurnost hrane osuđujući milijune ljudi na glad", objavilo je danas ukrajinsko ministarstvo obrane. 

"Sudbina ruskog ratnog broda Moskva je dokaz da obrambene snage Ukrajine mogu odbiti rusku agresiju na moru"

"Kremlj je pretvorio Crno more u opasnu zonu, prvenstveno za ruske brodove i one koji plove u vodama Crnog mora, u smjeru morskih luka Ruske Federacije i ukrajinskih morskih luka koje se nalaze na teritoriju Ukrajine koji je privremeno okupiran. Sudbina ruskog ratnog broda Moskva je dokaz da obrambene snage Ukrajine mogu odbiti rusku agresiju na moru", dodaje se. 

"Ministarstvo obrane Ukrajine upozorava da se od 00:00 21. srpnja 2023. za sva plovila koja se kreću u vodama Crnog mora, u smjeru morskih luka Ruske Federacije i ukrajinskih morskih luka koje se nalaze na teritoriju Ukrajine koji je privremeno okupirala Rusija, može smatrati da prevoze vojni teret", piše ministarstvo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.