Ukrajinci: Rusi su zarobljenog ukrajinskog vojnika ubili mačem

Povjerenik ukrajinskog parlamenta za ljudska prava Dmitro Lubinec kaže da su ruski vojnici počinili još jedan ratni zločin - pogubljenje nenaoružanog ukrajinskog ratnog zarobljenika mačem.

"Još jedan ratni zločin - na društvenim mrežama osvanule su fotografije na kojima se vidi kako su Rusi vjerojatno mačem pogubili nenaoružanog ukrajinskog ratnog zarobljenika, ruku vezanih trakom", napisao je Lubinec na Telegramu.

Na maču piše "Za Kursk"

"Nesaglediva je razina barbarstva i krvožednosti", piše Lubinec i dodaje da su takvi postupci grubo kršenje Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Navodi i da je poslao pisma međunarodnim organizacijama, Međunarodnom odboru Crvenog križa i UN-u, kako bi evidentirao još jedno rusko kršenje ljudskih prava.

Fotografije pogubljenog ukrajinskog vojnika objavljene su jutros na društvenim mrežama. Vojnik je proboden mačem na kojem je natpis "Za Kursk". Na ruci vojnika vidljiva je siva traka, što bi moglo značiti da su mu ruke bile vezane.

"Žele nas demoralizirati"

Na fotografijama se vidi krvavo tijelo na cesti, iza njega se nalaze oštećena vojna vozila i zgrade. Nije poznato gdje i kada su fotografije nastale.

"Želio bih posebno naglasiti da su takva demonstracijska pogubljenja usmjerena na demoraliziranje ukrajinskog društva. No, gledajući takve akcije, moramo postati još odlučniji u borbi protiv agresora", piše Lubinec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.