Ukrajinska zastupnica: I ako je u Poljskoj pala naša raketa, branili smo svoje živote

Foto: Profimedia

UKRAJINSKA parlamentarna zastupnica Kira Rudik jutros je u razgovoru za Sky News komentirala jučerašnji pad rakete na selo u Poljskoj, u kojem je poginulo dvoje ljudi. Rekla je kako je, neovisno o porijeklu rakete, za incident u konačnici kriva ruska agresija.

"Čak i ako se radilo o ukrajinskom projektilu koji je trebao presresti ruske rakete, to je i dalje rezultat pokušaja zaštite vlastitih života. Ponavljam, najbolji odgovor bio bi davanje borbenih aviona Ukrajini, baš kao i naprednih sustava protuzračne obrane. U tom slučaju, ako se radilo o pogrešci, ona se ne bi mogla ponoviti. Jer ono što se sad događa jest da se Ukrajina bori za opstanak", rekla je Rudik.

"Svaki put kad gube na bojišnici, Rusi gađaju civilne mete"

Komentirala je i jučerašnji golemi raketni napad Rusije na Ukrajinu: "To je ruska strategija svaki put kad gube na bojišnici. Napadaju civilnu infrastrukturu i civilne objekte. Ne gađaju vojne mete."

 

Ustvrdila je i kako u Ukrajini nema puno interesa za mirovne pregovore zbog potencijalnih prijetnji u budućnosti.

"Ljudi se pitaju zašto ne idemo u mirovne pregovore s Rusijom. Ne postoji ništa na svijetu što bi spriječilo Rusiju da nas opet napadne. Ništa na svijetu što nas može uvjeriti da naša djeca neće morati voditi rat koji mi sad vodimo. To pokazuje neuspjeh globalnih sigurnosnih sustava te pokazuje da moramo izgraditi novi sigurnosni sustav koji će bio učinkovitiji protiv tirana", ustvrdila je Rudik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.