U ZAGREBU je u 56 godini od posljedica moždanog udara preminuo Dragutin Majsak, dugogodišnji šef sale zagrebačkog restorana Vinodol i poznato ime zagrebačke i hrvatske restoranske industrije.
Drago Majsak radio je u Vinodolu dulje od trideset godina. Kao Vinodolov šef sale izvanredno je vodio servis restorana koji je u vrijeme jednog ručka ili večere morao poslužiti i po nekoliko stotina gostiju.
"Majsak je uvijek znao što stalni Vinodolovi gosti vole, ali se jednako srdačno odnosio i prema brojnim novim gostima. Bio je iznimno ljubazan, brz i profesionalan, perfektno je poznavao Vinodolov jelovnik i vrlo se dobro razumio u vina", piše o Majsaku Kult Plave Kamenice.
“Drago je bio briljantan profesionalac, kolega s kojim je bilo užitak raditi, ali i moj dragi prijatelj. Zaista sam jako potresen,” rekao je za Plavu Kamenicu danas Dražen Boban, vlasnik Vinodola.
Majsak je ove godine osvojio Gault Milleauovu nagradu za najboljeg šefa sale u Hrvatskoj.
“Doživio je to kao krunu karijere,” opisao je vlasnik Vinodola, restorana koji se oprašta od svog Dragutina Majsaka, jedne od ikona zagrebačkog ugostiteljstva.