Uređuje se dječji vrtić u prizemlju studentskog paviljona u riječkom kampusu

Foto: Grad Rijeka

U prizemlju studentskog paviljona u kampusu Sveučilišta u Rijeci na Trsatu uređuje se dječji vrtić, što je prvi takav projekt u Hrvatskoj, izvijestila je zamjenica riječkoga gradonačelnika Sandra Krpan.

Novi dječji vrtić zvat će se Kapljica, a idućeg tjedna će Grad Rijeka i Sveučilište potpisati sporazum o suradnji, najavila je Krpan na aktualnom satu riječkoga Gradskog vijeća.

"U vrtiću će moći praksu obavljati studentice i studenti obližnjeg Učiteljskog fakulteta i tako osobno vidjeti kako se odvija odgojno-obrazovni proces. To je važan iskorak za Rijeku i Hrvatsku i nadovezuje se na nedavno osnivanje Centra za istraživanje djetinjstva na riječkom sveučilištu", ustvrdila je. 

Vrtić Kapljica će na 243 četvorna metra imati vrtićku i jasličku skupinu za 32 djeteta

Novi vrtić će djelovati u sklopu ustanove Dječji vrtić More, a očekuje se da će radovi na uređenju i opremanju završiti krajem siječnja. U uređenje prostora i nužne građevinske radove ulaže se 70.000 eura, a za opremu oko 35.000.

Dječji vrtić Kapljica će na 243 četvorna metra imati vrtićku i jasličku skupinu za 32 djeteta. Zaposlit će se četvero odgojitelja i pomoćnu kuharicu-spremačicu.

Gradnja još vrtića i proširenje vrtiča Oblačić

Također su u tijeku radovi na proširenju dječjeg vrtića Oblačić na Zametu, izrađena je projektna dokumentacija i očekuje se izdavanje građevinske dozvole za vrtić Galeb i gradi se vrtić Fiume u suradnji s Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana u Rijeci.

Vrtić Fiume trebao bi proraditi u prvoj polovici 2025. godine, imat će pet odgojno-obrazovnih skupina za 84 djeteta, u tri vrtićke i dvije jasličke skupine, a vrijednost investicije je 3.7 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.