UŽAS U ZATONU OBROVAČKOM Izgladnjele i ranjene životinje zatočene u privatnom zoološkom vrtu

Foto: Facebook

RESTORAN Anita u vlasništvu supružnika Marije i Milana Anića u Zatonu Obrovačkom stanovnicima Zadarske županije (pa i šire) poznat je po svojoj "ponudi" u kojoj su egzotičnije životinje. Anita, naime, u sklopu restorana ima pravi improvizirani zoološki vrt.

U betonskim kavezima veličine četvornog metra, otpaci iz restorana umjesto hrane, buka s obližnje magistralne ceste i užareno dalmatinsko sunce uvjeti su u kojima preživljavaju te životinje. Index je prije dosta godina pisao o tom mjestu.

>> Prijatelji životinja: Zaustavite mučenje u improviziranom zoovrtu u Obrovcu!

Na Facebooku se posljednjih dana proširila fotografija snimljena u tom privatnom zoološkom vrtu u Zatonu Obrovačkom. Fotografiju majmuna snimila je jedna od korisnica društvene mreže, a njezin opis obilaska zoološkog vrta odaje vrlo ružnu sliku.

Životinje bolesne i jadne na vrućini

Životinje su, prema onome što je napisala, na ovoj vrućini prepuštene same sebi i vrućini, a većina ih je bolesna. ozlijeđena ili depresivna. Pitanje je zna li nadležna Veterinarska inspekcija u kakvim uvjetima su životinje zatočene i zašto nitko od odgovornih ne reagira.

Sve je objavljeno na stranici Marina on wheels, posvećenoj udomljavanju životinja. U poruci korisnice Facebook-a piše: "Bila sam u Zatonu Benkovačkom i tamo ima zoološki vrt, životinje na onoj žegi, lisica mršava, jadna, nojevi nemaju ni perja, jednom nešto nije u redu s nogom, imaju majmuna koji je također toliko jadan u tom malom kavezu, depresivan, srce mi se slomilo, zatim afrički paun kome fali pola krila, krv curi, ja moram to podijeliti s nekim, da odu tamo provjeriti stanje i da li uopće itko vodi brigu o njima osim što im daju jesti, mislim, meni životinje ne izgledaju baš ok i sretne." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.