Vatikan razriješio svećenika jer je uporno zagovarao Trumpa

Foto: Twitter

VATIKAN je smijenio američkog svećenika Franka Pavonea, poznatog po zagovaranju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i oštroj retorici protiv pobačaja, zbog "blasfemične komunikacije na društvenim mrežama". Među razlozima su naveli i "uporni neposluh" biskupa koji mu je više puta rekao da prestane sa stranačkim aktivizmom za Donalda Trumpa.

U pismu koje je jučer američkim biskupima poslao vatikanski veleposlanik u SAD-u, nadbiskup Christophe Pierre, stoji da je odluka protiv Pavonea, koji predvodi američku skupinu protiv pobačaja "Svećenici za život", donesena još 9. studenog te da nije bilo prilika za žalbu.

Pavoneove aktivnosti dosegle su vrhunac kada je 2016. godine stavio pobačeni fetus na oltar i objavio video na društvene mreže. Uz video je napisao da će Hillary Clinton i demokratska stranka dopustiti nastavak abortusa te da Trump i republikanska platforma žele zaštititi nerođenu djecu.

Osporavao izbore 2020.

Pavone je ostao čvrsti pristaša Trumpa i 2020. godine te je u javnosti osporavao rezultate izbora na kojima je pobijedio Joe Biden. Uoči izbora, biskupija Amarillo osudila je Pavoneovo korištenje društvenih mreža u političke svrhe, distancirala biskupiju od njega i rekla mu da njegova stajališta nisu u skladu s katoličkim učenjem.

"Dakle, u svakoj profesiji, uključujući i svećenički, ako branite nerođene, bit ćete tretirani kao oni! Jedina razlika je u tome što kada smo 'abortirani', nastavljamo govoriti, jasno i glasno", napisao je Pavone jučer na Twitteru.

Kasnije se pojavio u videu na društvenim mrežama u kojem nosi crnu kožnu biciklističku jaknu preko svećeničkog ovratnika na lažnoj pozadini bazilike svetog Petra, te obećava da će nastaviti "rat" protiv pobačaja i osuđuje "kulturu otkazivanja" Crkve, za koju je rekao da ga progoni desetljećima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.