Velika akcija Europola, austrijske i češke policije: Uhićeni biznismeni iz Banje Luke

Foto: MUP RS

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, u suradnji s policijskim službenicima distrikta Brčko, proveli su operativnu akciju pod kodnim nazivom Alfa, prenosi Klix.ba.

U sklopu akcije uhićene su tri osobe, dvije iz Banje Luke i jedna iz Brčkog.

Svi su osumnjičeni za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlaštena trgovine opojnim drogama.

Izvršeni pretresi

Na temelju naloga za pretragu Suda BiH, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH, jučer je na području Banje Luke i Brčkog izvršeno više pretraga stambenih objekata i vozila uhićenih osoba.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih poduzeća različitih djelatnosti u vlasništvu uhićenih osoba, kao i veći broj mobilnih telefona i računala, vatreno oružje, nekoliko skupocjenih osobnih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improviziranog laboratorija za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u kaznenom postupku.

Tijekom dana, osumnjičeni će s izvještajem o počinjenim kaznenim djelima biti predani u prostorije Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje.

Višegodišnja istraga

Navedena operativna aktivnost rezultat je višegodišnje međunarodne istrage MUP-a Republike Srpske, Tužiteljstva BiH, Europola te istražnih organa Republike Austrije i Češke.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, u akciji provedenoj s MUP-om RS-a, u predmetu organiziranog kriminala visokog profila uhićeni su Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić. Tužiteljstvo je priopćilo da su korišteni i dokazi iz kriptiranih aplikacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.