VIDEO Bartulica optužio Penavu da ga je cipelario zbog kuće na otoku i Ferrarija

Foto: Index

Stephen Bartulica održao je presicu na Markovom trgu.

Bartulica održava konferenciju na temu izbornog sabora DP-a

Objavljuje Index Vijesti u Srijeda, 28. kolovoza 2024.

"Odlučio sam nekoliko poruka poslati uoči izbornog sabora Domovinskog pokreta. Prvo ću reći da stanje u stranci nije dobro. I za ovakve odnose je uvijek najodgovornija osoba lider stranke. To ću prvo reći", započeo je Bartulica.

"Ishod nije bio najbolji, ja sam to javno komunicirao. Sada se pomalo podanički ponašaju prema HDZ-u i to nije dobro za Domovinski pokret. Ja sudjelujem na saboru i podržat ću Marija Radića. Mislim da on ima snage i od početka se na neki način izložio za izgradnju Domovinskog pokreta. Pohvalno je kada poduzetnik i poslovni čovjek uloži svoj novac u politiku, što se rijetko događa u Hrvatskoj. Svi vole koristiti proračun, a on je uložio vlastiti novac i sebe te se nije stavio odmah u prvi plan, iako je mogao.

Mislim da su duboke podjele i da je ishod neizvjestan na stranačkim izborima. Poručio bih delegatima da biraju one koji misle da mogu popraviti stanje i voditi DP u bolju budućnost.

Na kraju, što se tiče europskih izbora i onoga što sam sam iskusio, prepoznaju se ljudi u nevolji. Nije dobro da nema lojalnosti prema stranačkim kolegama koji su pod paljbom lijevih medija i zlonamjernih novinara. To mi je otvorilo oči o istini o mnogim ljudima. Prema tome, to ostavljam njima. Ja sam uvijek pokušavao odgovarati na vrijeme i odgovarati za sve što činim, ali to dolazi s iskustvom. To teško razdoblje za mene razotkrilo je istinu o mnogim stvarima", rekao je Bartulica.

Tko vas je najviše razočarao od stranačkih kolega?

Neki su me, zajedno s novinarima, javno napadali i cipelarili, sudjelovali u hajci. Tako se to ne radi, tako se ne grade korektni odnosi i odnosi povjerenja. U najmanju ruku, mogli su me pitati ili barem šutjeti.

Mislite na Penavu?

On je sudjelovao u tome, nažalost. Trebali biste njega pitati da li se ponosi tim.

On je rekao da je Ferrariju bio cilj rušenje Domovinskog pokreta...

Sve što se tiče slavnog Ferrarija sam rekao, ne mislim više to komentirati. Međutim, ne sviđaju mi se prijetnje koje čujem ovih dana. Ne sviđaju mi se ove prakse da se prijeti ljudima sudom časti i slično. Mislim da Hrvatska može bolje od toga. To je, čini mi se, nasljeđe jednog starog vremena, kad se moralo slušati pokorno do kraja stranačkog šefa. Mislim da to nije dobro, tako je u HDZ-u, a tako žele napraviti i od Domovinskog pokreta.

Ne sviđaju mi se prakse u strankama gdje se ljude unaprijed osuđuje, bez dokaza i časti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.