VIDEO Bradley uništio dva ruska oklopnjaka. Vojnici puzali kroz polje

Screenshot: X

Američko oklopno vozilo Bradley uništilo je dva ruska oklopna transportera u istočnoj Ukrajini, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane, podijelivši snimku na kojoj se vidi kako su dva ruska oklopnjaka napadnuta dok su se kretala kroz otvoreno polje. 

Nekoliko ruskih vojnika iskače iz vozila nakon najmanje jedne eksplozije, padajući na tlo dok ih Ukrajinci nastavljaju gađati. Na kasnijoj snimci, za koju se čini da je snimljena dronom, vidi se jedan od oklopnih transportera u plamenu.

S obzirom da se na snimci vide ranjeni i ubijeni vojnici, te tijela koja lete kroz zrak, dijelovi snimke su zamagljeni.

 

Iz ukrajinske 47. mehanizirane brigade istaknuli su kako su njihovi izviđači otkrili ruske trupe i čekali ih da izađu na otvoreno područje prije nego što su započeli udar. Zapovjednik 47. mehanizirane brigade ispričao je za Newsweek još u siječnju kako se ruske snage "boje" pokrenuti operacije "kada znaju da će se morati suočiti s Bradleyjima". 

Žestoki sukobi u Donjeckoj oblasti

Pentagon je ukrajinske snage opskrbio s više od 300 Bradleya. Riječ je o moćnim vozilima koja imaju top od 25 mm, automatski mitraljez kalibra 7.62 mm i lansere protutenkovskih projektila TOW. Zapadni eksperti opisali su vozila kao vrijedan dio ukrajinskog arsenala, uključen u neke od najintenzivnijih borbi na prvim crtama.

47. mehanizirana brigada,  koja također upravlja američkim tenkovima M1 Abrams, već je dugo raspoređena na Donjeckoj fronti. Unatoč tome što su ruske snage prošlog mjeseca pokrenule novu ofenzivu na Harkivsku oblast, u Donjeckoj oblasti se još uvijek vode žestoki sukobi. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je jučer da su moskovske snage zauzele Umanske, selo zapadno od Avdijivke i jugoistočno od Pokrovska. Ukrajinci su naveli kako se sjeverozapadno od Avdijivke vode intenzivne borbe i da pokušavaju stabilizirati situaciju. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.