VIDEO I FOTO Ovo je muškarac koji je vozio kombi pun migranata i zabio se u stup

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na ispitivanje u Slavonskom Brodu privedeni su muškarac i žena koji su uhićeni u ponedjeljak, nakon nesreće u kojoj je nastradalo 13 migranata, od čega su pola djeca. 

34-godišnji državljanin Švicarske je upravljao kombijem švicarskih oznaka, a 26-godišnja brazilska državljanka bila je suvozačica kad su u 3:10 u noći s nedjelje na ponedjeljak, dok su ih policajci pokušavali zaustaviti, sletjeli s ceste i zabili se u stup javne rasvjete.

Pri privođenju jasno se vidjelo da 34-godišnjak ima ozbiljne deformitete ruku, no to ga očito nije spriječilo da upravlja kombijem punim migranata i bježi policiji. 

 

Policija opisala kako je došlo do nesreće

Policija je izvijestila da su policijski službenici, obavljajući zadaće sprječavanja nezakonitih ulazaka u Hrvatsku, u ponedjeljak oko 3:05 uočili vidno opterećen kombi švicarskih registracija, koji su pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova pokušali zaustaviti radi kontrole.

No, vozač se oglušio o naredbe policije te nastavio vožnju povećavajući brzinu. Nakon jedne do dvije minute policijski službenici su dolaskom do Malina uočili da je kombi sletio s ceste, udarivši u stup javne rasvjete.

Policija je očevidom utvrdila da je oko 3:15 došlo do slijetanja i prevrtanja vozila švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo 15 osoba. Pritom je devet osoba teško ozlijeđeno, od kojih četiri imaju po život opasne ozljede, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.  

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je automobilom upravljao 34-godišnji švicarski državljanin, dok se kao suvozačica u njemu nalazila 26-godišnja brazilska državljanka te su oboje uhićeni zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona.

Utvrđena je i sumnja da su iz koristoljublja primili u automobil strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do granice sa Slovenijom. Policijski službenici su 34-godišnjaku uručili prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.        

Protiv osumnjičenika su podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti te su od ponedjeljka u pritvoru. 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima, poručili su iz policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.