VIDEO I FOTO Srušilo se golemo stablo kestena u dječjem parku u Zagrebu

Foto: Hana Kajari/Index

Sinoć nakon ponoći Zagreb je zahvatilo olujno nevrijeme koje je donijelo obilnu kišu, grmljavinu i snažan vjetar. U dječjem parku na Trgu dr. Franje Tuđmana srušio se veliki kesten, izvještava reporterka Indexa.

 

Kesten u parku na Tuđmancu nije jedini "stradao" uslijed nevremena u Zagrebu. Park Maksimir pun je srušenih stabala, čije je uklanjanje počelo oko podneva. Također, stablo se slomilo i na križanju Maksimirske i Bukovačke. 

 

U dijelu Zagreba poplava, vatrogasci imali 60-ak intervencija

Na zagrebačkom području kiša je padala gotovo cijelu noć, a prema izvještaju Facebook stranice Kad će kiša, u nekim dijelovima palo je do 100 litara kiše po četvornom metru, što je više od mjesečnog prosjeka za srpanj. Zagrebački vatrogasci su noćas imali čak 60-ak intervencija. 

Dobro jutro. Kako i bude s ljetnim promjenama, negdje potop, negdje ni kap kiše. Najviše je palo na zagrebačkom...

Objavljuje Kad će KišaPetak, 19. srpnja 2024.

Grižanska, velika ulica u Donjoj Dubravi je poplavila, kao i glavna cesta u Vukomercu te dio ceste u Lučkom. Poplavilo je i igralište u Buzinskoj ulici. 

Porušena stabla

O nevremenu se jutros priopćenjem oglasio Grad Zagreb. 

"Noćas je Zagreb pogodilo nevrijeme s jakom kišom i vjetrom. Brzim intervencijama gradskih službi, već do jutros su gotovo sve posljedice nevremena otklonjene i grad normalno funkcionira. 

Tijekom noći i jutra zagrebački vatrogasci odradili su 60-ak intervencija, najvećim dijelom ispumpavanja vode, a zatim i uklanjanja stabala, tendi i ostalog. Linije ZET-a voze redovno. Jutros nije vozila autobusna linija u Vukomercu kod Čingača, gdje je cesta bila potopljena pa je linija 215 bila preusmjerena, no u međuvremenu je to riješeno. 

Zagrebačke ceste imale su 14 intervencija. Većinom su bili izbijeni šahtovi i slivničke rešetke zbog količine vode, koja se povlači. Još je nekoliko semafora izvan funkcije te se oni prioritetno osposobljavaju u koordinaciji s MUP-om. Ekipe Zrinjevca otklanjaju dijelove stabala oštećenih u nevremenu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.