VIDEO I FOTO Netko je u šumi kod Ludbrega zapalio preko 20 bala sijena

Foto: Facebook DVD Ludbreg

Vatrogasci su u petak u 20:05 dobili dojavu o požaru u šumi u mjestu Globočec Ludbreški. Na mjesto događaja došlo je 12 ludbreških vatrogasaca u četiri vozila.

Vatrogasci DVD-a Ludbreg objavili su na Fejsu da je netko zapalio preko 20 bala sijena u šumi te pokazali snimkama i fotografijama kako je to izgledalo.

 

Objavljuje Damir Nemec u Petak, 19. srpnja 2024.

"Zbog specifičnih atmosferskih prilika dolazi do pojave zadimljenja na većoj površini šume te zbog netočne dojave lokacije vršimo izviđanje i lociranje izvora zadimljenja s djelatnicima PP-a Ludbreg I vozilima LUDBREG 104, 105. Po pronalasku mjesta požarišta uviđamo da se radi o požaru cca 25 rolo bala sijena naguranih u šumu.

Pristupamo postavljanju B pruge za dobavu vode u dužini od 75 metara zbog nepristupačnog terena te gašenju s dvije navalne grupe. Vozilom LUDBREG 120 vršimo dobavu vode za potrebe gašenje", objavljeno je na Facebooku DVD-a Ludbreg.

Vatrogasci su bale dodatno izvlačili uz pomoć lanaca zbog lakšeg gašenja te su sanirali mjesto požarišta. Intervencija je završila 20 minuta nakon ponoći, rekli su ludbreški vatrogasci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.