VIDEO Jutro nakon ogromnog požara na Žitnjaku: "Izgorjelo nam je skoro 90% robe"

Fotke u galeriji: Index, čitatelji Indexa, Ivan Škrinjar,Matija Habljak/PIXSELL Foto: Index

TIJEKOM noći je lokaliziran veliki požar koji je sinoć oko 21:30 buknuo na zagrebačkom Žitnjaku u dvorištu jedne tvrtke na Kanalskom putu, objavila je jutros zagrebačka vatrogasna postrojba, koja ističe da nitko u požaru nije ozlijeđen.

Požar je planuo u hali tvrtke Model pakiranje, gdje su se zapalile palete i kartonski materijal, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke.

Indexov reporter posjetio je jutros mjesto požara. Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje požara s dizalice. Natapaju prostor kroz krov s dvije cijevi. Tu je 15-ak vatrogasaca s četiri vozila. Evo kako izgleda jutros mjesto požara.

 

Zahvaćena je površina od oko 70 puta 70 četvornih metara hale s drvenim paletama i kartonskom ambalažom.

Pričali smo s radnicima tvrtke

"Fizički jesmo dobro, ali psihički baš i nismo, izgorjelo je 90 posto robe. Ovo što je najviše gorjelo je skladište gotove robe, otopio se čak i aluminij, sve je izgorjelo.

Krenulo je iz skladišta paleta koje se nalazi iza. I proširilo se na skladište gotove robe. Sva sreća što nije sve izgorjelo, ali i to što je ostalo je malo.

Ostalo je ovo što vidite vani i ovo što se nalazi u zasebnom objektu.

Neki kolege su bili tu sinoć, koji su radili navečer u smjeni, sva je sreća da nitko nije stradao", ispričali su nam radnici.

 

"Svi su sinoć bili uplašeni"

"Kuće su nam blizu. Tu je raslinje između, da je to zahvatilo, bilo bi strašno", govori nam jedan stanovnik Kozari puteva.

Jesu li se ljudi bojali? "Ma joj, kako ne. Svi su sinoć bili na ulici", govori nam stanovnik obližnje kuće.

U gašenju sudjelovalo 200 vatrogasaca s 54 vozila

Ukupno su kroz cijelu noć, zajedno sa zamjenama, na intervenciji sudjelovala čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca Ine i Grada Zagreba) koji su u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

Osoba za koju je u medijima objavljeno da je ozlijeđena u požaru, stradala je u prometu u blizini požarišta u padu s bicikla, navode zagrebački vatrogasci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.