VIDEO Kina objavila simulaciju invazije na Tajvan: "Uništimo krvotok neovisnosti"

Foto: X

Istočno zapovjedništvo kineske Narodne oslobodilačke vojske objavilo je u petak video simulacije svojih raketnih snaga koje izvode masovni napad na Tajvan. Simulacija u trajanju od 70 sekundi napravljena je kombinacijom animacija i snimki, a prikazuje ratne brodove, kopnene raketne bacače i lovce kako lansiraju valove projektila na otok.

"Uništite stup tajvanske neovisnosti! Udarite na bazu tajvanske neovisnosti! Prekinite krvotok tajvanske neovisnosti!" stoji u videu.

Video je objavljen dok je Kina provodila vojne vježbe "Joint Sword-2024A" oko Tajvana. Borbeni zrakoplovi potpuno su okružili Tajvan tijekom vježbi.

Vježbe su uslijedile nakon što je novi predsjednik Tajvana Lai Ching-te položio zakletvu i odmah u svom inauguracijskom govoru napao kinesku vladajuću stranku. Peking je njegove izjave osudio kao "priznanje neovisnosti" i rasporedio svoje snage kao "snažnu kaznu za separatističke činove snaga koje se bore za neovisnost Tajvana".

Kina je više puta kritizirala Laija kao "separatista". On odbacuje tvrdnje Pekinga o suverenitetu i kaže da samo narod Tajvana može odlučiti o svojoj budućnosti. Više puta je nudio razgovore, ali je odbijen. Govoreći na sastanku svoje vladajuće Demokratske progresivne stranke (DPP) u južnom gradu Tainanu, Lai je pozvao Kinu da "podijeli veliku odgovornost za regionalnu stabilnost s Tajvanom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.